Denktaş’tan başkanlık sistemi önerisi

Denktaş, hükümetin oluşum şekli nedeniyle muhalefet partilerinin boykotuyla başlayan ve sistemin kendisinden kaynaklanan problemlerin oluşturduğu ortamın, son aylarda “tam anlamıyla kaotik bir ortam yarattığını” belirterek, devletin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, demokrasideki kırılganlığın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Denktaş, “Tek çıkış yolu Başkanlık Sistemi” dedi.


GÖRÜŞMELER BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI”


Serdar Denktaş bugün yaptığı açıklamada ülkedeki son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.


Kurulmaya çalışılan her türlü diyalog önerisinin sonuçsuz kaldığını kaydeden Denktaş, Cumhuriyet Meclisi’nde başlatılan Anayasa değişiklik önerileri, Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Siyasi Partiler Yasası ve Meclis İç Tüzüğü değişiklik yasası ile ilgili çalışmaların da başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.


Denktaş, “Vatandaşımızın günlük en basit işlerinin bile çözülemediği, rüşvet iddialarının, partizanlığın gelmiş geçmiş en şiddetli dönemini yaşadığı bir ortamdan geçmekteyiz. Bu dönemde yaşananlar demokratik sistemimizin ne kadar yozlaştığını, ne kadar kırılgan olduğunu gösteren bir dönem olmuştur” dedi.


“ÇÖZÜM OLMAYACAĞI DA BELİRGİNLEŞTİ”


Rum tarafıyla siyasi çözümün oluşturulamayacağının daha da belirgin hale geldiğini kaydeden Denktaş, devletin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, demokrasideki kırılganlığın da ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.


“Devlet işlevlerinde verimliliğin artırılması, Yürütme, Yasama ve Yargı arasındaki kontrol mekanizmasının çalışır hale getirilmesi ve Yürütme’nin yaptığı yanlışlarda sorumlunun net olarak bilinmesi gerektiği düşüncesiyle Demokrat Parti olarak tıkanmış sistemi açabilecek tek yöntemin artık sistem değiştirerek Başkanlık Sistemi’ne geçişle mümkün olabileceğini” söylediklerini anımsatan Denktaş, tek çıkış yolu olarak gördükleri Başkanlık Sistemi çalışmalarının bir an önce başlatılmasına yönelik arzularını yineledi, bu doğrultuda üzerlerine sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını dile getirdi.

701960cookie-checkDenktaş’tan başkanlık sistemi önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.