“Ödenmeyecek, Ödemiyoruz”

Aveg-Kon’a bağlı olarak Londra’da çalışmalarını sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz” adlı oyun seyirciyle buluştu.

Oyun, Nobel ödüllü İtalyan tiyatro adamı Dario Fo ‘nun en çok sahneye konulmuş ve asla güncelliğini kaybetmeyen tiyatro oyunlarından biridir.
Oyun, İtalya’da varoşlarda yaşayan isçilerin yaşam ve sınıf mücadelesi içinde karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. İki isçi ailesinin gündelik yaşamlarının içinden izlediğimiz bir komedi ve kuvvetli bir sistem sorgulaması bu oyun…

Sürekli yükselen hayat pahalılığı içinde varoşlarda yaşayan kadın işçiler, semtin süpermarketine gidiyorlar, alışveriş yapıyorlar ve fiyatların zamlanmasına karşı, hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar, kasalara gelip “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” diyorlar ve marketteki yiyeceklere el koyuyorlar.

Cumartesi günü ilk gösterimiyle seyircilerle buluşan ve büyük beğeni toplayan oyun; GİK-DER Lokalinde 20 Haziran Cumartesi -21 Haziran Pazar ve 26 Haziran Cuma -27 Haziran Cumartesi günlerinde saat 19:30’da sergilenecek.

854900cookie-check“Ödenmeyecek, Ödemiyoruz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.