Deprem olunca 600 mahkum kaçtı

Polis yetkilileri, Chincha’da deprem nedeniyle elektriklerin kesildiğini, cezaevini su bastığını ve duvarların yıkıldığını, bu durumdan yararlanan 600 kadar mahkumun da panikten yararlanarak firar ettiğini söyledi.

Polis yetkilisi Alberto Lindemberg, “Mahkumlar da gardiyanlar da kendi canını kurtarma peşindeydi. Mahkumların kaçışını önlemek için sıkı önlemler alamadık, elektrik yoktu, durum tamamen kontrol dışı bir haldeydi. Polisler havaya ateş açarak mahkumları boşuna ikna etmeye çalıştı” dedi.

Depreme bağlı olarak yerde çatlaklar açıldığını ve bu çatlaklara su dolduğunu, bazı yerlerde su seviyesinin 1,5 metreye ulaştığını belirten Lindemberg, duvarların da yıkıldığını anlattı.

GARDİYANLAR GÖZ YUMMUŞ

Firar eden yüzlerce uyuşturucu kaçakçısı, katil, hırsız ya da tecavüzcünün canlı ya da ölü ele geçirilmesi için özel birliklerin aralıksız çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.

Mahkumlardan korktuğunu belirten ve firar olayından sonra birçok hırsızlık vakasının meydana geldiğini söyleyen kent sakinleri ise cezaevini su basması ve suların yükselmesi üzerine gardiyanların “geri dönmeleri kaydıyla” mahkumların firarına göz yumduğunu iddia ediyor.

HELİKOPTER DÜŞTÜ

Bu arada, Peru’daki şiddetli depremin ardından, depremzedelere yardım taşıyan bir helikopterin düştüğü, helikopterdekilerin ölmediği bildirildi.

Yerel yetkililer, 7 askerin bulunduğu helikopterin güneydeki Ica kenti yakınlarında düştüğünü, helikopterin Ica’daki depremzedelere ilaç ve gıda yardımı götürdüğünü kaydetti.

1156020cookie-checkDeprem olunca 600 mahkum kaçtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.