Deprem’de yaşamını yitirenler anıldı

Düzce’de deprem feleketinde hayatını kaybeden 270 kişi, Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) tarafından hazırlanan bir programla anıldı.


Düzce Anıtpark alanında depremin meydana geldiği saat olan 03.02’de biraraya gelen 100’e yakın DEPDER üyesi ve depremzede vatandaşlar, meşale yakarak deprem felaketinde hayatını kaybedenleri andı. Depremde ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadılar.


Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol, kaçak yapı yaparak insanların ölümlerine sebebiyet verenlerin halen adalet önüne çıkarılmadıklarını ve malzemeden çalarak milyon dolarları kazandıklarını söyledi.


“MOLOZLARIN İÇİNDE YAŞIYORUZ”


Anma programı sonrasında bazı vatandaşlar, ”Biz sadece 17 Ağutos’u yaşamadık. Düzce 12 Kasım depreminde yerle bir oldu ama sadece 17 Ağustos hatırlanıyor. Düzce bitti yerle bir oldu, birileri bunu görsün artık. Yeter acımız çok büyük ve halen deprem molozlarının içerisinde yaşıyoruz. Hangi yürek dayanır buna, kaldırın bu deprem yığınlarını. Artık yeter” sözleriyle görüşlerini dile getirdiler.


6 yıl önce, gece saat 03.02’yi gösterirken 45 saniye süren ve merkez üssü Gölcük olan 7.4 şiddetindeki deprem, Düzce’de resmi rakamlara göre 270 kişinin ölümüne, 685 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.


Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler, Yalova’daki Deprem Anıtı’nda okunan dualarla anıldı.


Marmara Depremi’nde ölenler için, Yalova sahilinde bulunan 17 Ağustos Parkı’nın içinde yer alan Deprem Anıtı’nda, Yalova Belediyesi ile Müftülük tarafından bir anma töreni düzenlendi. Yalovalılar, gece boyunca Deprem Anıtı’nda bekleyen ve kaybettikleri yakınlarının adlarının yazılı olduğu anıtın mermer kaideleri üzerindeki deliklere çiçekler bıraktı.

1023690cookie-checkDeprem’de yaşamını yitirenler anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.