Dere yatağından 76 TIR çıkarıldı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Çatalca’da etkili olan selde kaybolan vatandaşları arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Sel sonrası Silivri, Çatalca ve Basın Ekspres Yolu’nun da bulunduğu bölgelerde temizleme çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı belirtilen açıklamada, Basın Ekspres Yolu’nda yapılan çalışmalarda 76 TIR ve dorse, 20 konteyner, 2 minibüs, 1 kamyon, 10 otomobil ve 1 vincin dere yatağından çıkartıldığı kaydedildi.

Açıklamada, çalışmalar kapsamında 2 bin 119 yağmursuyu bacasının temizlendiği, 40 bin 521 metre kanal temizliği yapıldığı, 3 bin 15 ton moloz kaldırıldığı ve Ayamama Deresi’nin 2 bin 500 metrelik dere yatağının temizlendiği bildirildi.

İstanbul itfaiyesinin de 479 ev ve iş yerinde su tahliyesi yaptığı, Silivri bölgesinde 116 aracın itfaiye ekiplerince denizden çıkarıldığı, sel sularına kapılan 30 otomobilin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekiplerinin de Silivri, Çatalca ve Selimpaşa’da kurduğu 6 çadırda, vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlara, 36 bin 955 adet kumanya, 40 bin bardak çay, 34 bin 720 sıcak çorba, meşrubat, hazır çorba ve su dağıtıldığı, Çatalca’da yemek tır’ı, İkitelli’de de çadır mutfak aracılığıyla 5 bin 100 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

Sağlık ekiplerinin de 280 vatandaşı muayene ettiği, 100 vatandaşa ilaç yardımı yaptığı, 37 vatandaşı hastaneye sevk ettiği, ilaçlama ve sağlık taraması çalışmalarının da sürdüğü belirtilen açıklamada, İSTAÇ ve Katı Atık Müdürlüğü ekiplerinin yol yıkama ve moloz kaldırma çalışmalarına devam ettiği, yağışın etkili olduğu bölgelerde toplam 1793 personelin 756 araç ve gereç ile görev yaptığı vurgulandı.

Açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yağışlı havanın İstanbul’u bugünden itibaren terk edeceği kaydedildi.

1218360cookie-checkDere yatağından 76 TIR çıkarıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.