Derelere kelepçe vuruluyor!

Geleceğimize, Suyumuza Toprağımıza Sahip Çıkacağız

Zeynel Ergen İl yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ÖDP Antalya İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında HES projelerini eleştirerek, “Özelleştirmeci enerji politikaları ve suyun ticaret konusu yapılması akıllıca değildir. Su hayattır, satılamaz. İnsan doğanın sahibi ya da efendisi değil, diğer canlılarla birlikte bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.

Amaç yeni kâr alanları yaratmak

“Hiçbir şüpheye yer bırakmayacak biçimde söylüyoruz: Uzun süreden beri bir hükümet politikası olarak tanığı olduğumuz bu uygulamanın nedeni, artan enerji gereksinimini karşılamak ya da enerjide dışa bağımlılığı önlemek değil, küresel sermayeye yeni kâr alanları yaratmaktır.”

Arkadan dolaşmaya çalışıyorlar

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sevk edilen “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu”na da dikkat çeken Ergen, bu kanunun kabul edilmesi durumunda, bugüne dek bağımsız kurumlar tarafından kullanılan sit, milli park ve koruma alanı kararı alma yetkisinin, bundan böyle Çevre ve Orman Bakanlığına geçeceğini söyledi. Bu durumda bakanlığın hem doğaya zarar verebilecek HES inşaatı, madencilik gibi konularda; hem de hangi alanın korunması gerektiği konusunda karar vereceğine vurgu yapan Ergen, halkın direnişini aşamayanların, yasayı değiştirerek arkadan dolaşmaya çalıştığını iddia etti.

Mücadele sürecek

Eğer bugün sularımızın şirketlerce alınıp satılmasına sessiz kalırsak, yakın gelecekte parası olanın yaşadığı, yoksulun dünyada yerinin bulunmadığı bir düzen yerleşik hale gelir diyen Ergen, ÖDP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da “Başka Bir Yaşam” mücadelesinin bir parçası olan su ve toprağa sahip çıkma mücadelesini bütünlüklü olarak sürdüreceklerini kaydetti.

1515650cookie-checkDerelere kelepçe vuruluyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.