Dernekler göçmen hakları için kolları sıvadı

Halkevinde yapılan toplantıya Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş, DAYMER Başkanı Ahmet Sezgin, GİK-DER Başkanı Hatice Güden ile daha önce kamplara götürülen iltica mağduru tanıklar ile basın mensupları katıldı.


Göçmen kamplarının kapatılması ve ilticacıların durumlarının düzenlenmesi ile ilgili bir kampanya başlattıklarını ve şimdiye kadar üç toplantı yaptıklarını söyleyen Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş ancak bazı sorunlardan dolayı çalışmaların ağır ilerlediğini fakat hızlı bir şekilde harekete geçerek bu kampanyayı büyütmek gerektiğini kaydetti.


Kampanyaya Perşembe Günü Seven Sisters İstasyonu’nunda yapılacak büyük mitingde imza toplanmasıyla start verileceğini belirten İbrahim Doğuş, şöyle konuştu:


“İlticacılara uygulanan imzanın kaldırılması, bunların kamplara gönderilmesine son verilmesini istiyoruz. İşsizlik yardımı alanlar içinde İngilizce bilmeyenlerin yardımı yüzde 40 oranında kesilmek isteniyor. Ve hükümet bunların İngilizce öğrenmelerini teşvik edeceğine fonları kesiyor. Mültecilerin dil öğrenme hakları ellerinden alınmak isteniyor hükümetin bundan vazgeçmesini istiyoruz. Eşi ya da çocuğu vatandaş olan göçmen ve mültecilerin kamplara konulmasına veya ülke dışına gönderilerek, oradan başvuru yapmak suretiyle işlemlerinin yürütülmesi olayının derhal durdurulması ve bunların durumlarının buradan halledilmesini talep ediyoruz…”


Kampanyaya bireyleri ve İngiliz kurumlarını da katarak güçlü bir şekilde hükümetin göçmen karşıtı politikalarını durdurmaya çalışacaklarını belirten Doğuş, “Belediye Meclis üyelerini tanıdıkları milletvekilleri üzerinde etkili olmaya davet ediyoruz. Diğer yandan bütün kurumları ve bireyleri harekete geçirerek bu kampanyanın başarıya ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.


Bu kampanyayı başlatan kurumların bazı İngiliz sivil toplum örgütünün de destek verdiği “Göçmen Dayanışma Ağı” kurduklarını hatırlatan GİK-DER Başkanı Hatice Güden de bu uzun vadeli çalışmayla en hızlı şekilde insanları harekete geçirerek hükümetin göçmen karşıtı politikalarını durdurmak gerektiğini dile getirdi.


Göçmenlerin durumları ile ilgili bir dosya hazırlayıp Bakanlar Kuruluna sunacaklarını belirten DAYMER Başkanı Ahmet Sezgin de aynı zamanda büyük bir mitingle sorunu hükümetin gündemine getirmeye çalışacaklarını söyledi. Basını ve bütün göçmenleri duyarlı olmaya çağıran DAYMER Başkanı, “Perşembe günü büyük yürüyüş var imza kampanyasını orda başlatacağız. Aynı zamanda Milletvekilleri ve çeşitli kurum temsilcilerini harekete geçirerek hükümetin bu politikalarını durmasını sağlayacağız” dedi.

799500cookie-checkDernekler göçmen hakları için kolları sıvadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.