Derneklerden Genel Af Kampanyası

Halkevi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya; Day Mer, Gik Der, Fed Bir ile Sınırsız Londra Örgütü, Sınırdışılara Hayır Koalisyonu ve Çocukların Sınırdışı Edilmesini Önleme Örgütü katıldı. Toplantıda bir an önce genel af çıkarılması istenerek bu konuda hükümete karşı baskı yapılması kararlaştırıldı. Dernekler hükümete örgütlü ve etkin baskı yapılması için Genel Af Komitesi oluşturdu.


Day Mer Başkanı Ahmet Sezgin, kaçak göçmenlere af konusunun sorunun yalnızca bir bölümü olduğunu belirterek genelde göçmenlere insanca yaşam sağlayabilecek bir düzenlemeye gereksinim olduğunu söyledi. Sezgin bu konuda toplumun da desteği ile yetkililere baskı yapılması gerektiğini belirtti.


Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş da baskılardan dolayı topraklarını ve ailesini terkederek İngiltere’de yaşamak zorunda kalan herkese yasal kalma hakkının tanınmasının anlamlı olduğunu dile getirdi.


Gik Der Temsilcisi Hatice Güden ise herkese sınırsız dolaşım hakkı için kampanya düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak özellikle son dönemlerde artan göçmen karşıtı propagandalara karşı atılacak her adımın desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Fed Bir Başkanı Arzu Peşmen ise oluşturulan Genel Af Komitesi’nin sürdüreceği kampanyanın etkili olabilmesi için çeperini genişleterek ülke çapındaki diğer sivil toplum kuruluşlarını da kapsaması gerektiğini belirtti.


Sınırsız Londra Örgütü Temsilcisi Greg Ryan da kaçak durumdaki göçmenlerin yalnızca bir kısmını kapsayan tasarının sorunu çözmeyeceğini belirterek, bütün göçmenleri kapsayan bir çözümden yana olduklarını dile getirdi.


Çocukların Sınırdışı Edilmesini Önleme Örgütü Temsilcisi Doug Holton ise “İmza kampanyası başta olmak üzere çok kapsamlı eylemler yapılmalıdır” dedi.


Sınırdışılara Hayır Koalisyonu Temsilcisi Sarah Paricer de yapılacak eylemlerin kiliselerden iktidardaki Yeni İşçi Partisi üyelerine kadar pek çok kesimi kapsamasını istedi.


Toplantı sonrasında  Genel Af Komitesi’nin 12 Temmuz’da Halkevi’nde tekrar toplanması kararlaştırıldı.

792300cookie-checkDerneklerden Genel Af Kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.