Dersaneler dönüştürülecek

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Arınç, “Biz Ocak ayında dersaneler yasasını Meclis’e getireceğiz. Ocak’ta yasayı çıkaracağız. Eylül 2015’e kadar dersanelere dönüşmeleri için süre verilecektir. Hemen dönüşmek isteyenlere daha fazla teşvik verilecektir. Ancak ben kendimi hazır hissetmiyorum diyenler için bu zaman geçerli olacaktır. Eylül 2015 demek, 2015-2016 yeni eğitim öğretim yılının başladığı tarih. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecindeki son noktaya gelmesini arzu ediyoruz” dedi.

‘HİZMET HAREKETİYLE HÜKÜMET KARŞI KARŞIYA DEĞİL’

“Dershaneler ve hizmet hareketiyle hükümet karşı karşıya gelmiş değil” diyen Bülent Arınç, “Böyle bir karşı karşıya gelmekten Allah bizi muhafaza etsin. Çünkü bu Türkiye için kötü olur, hepimiz için kötü olur. Bunlar güzel insanlardır, güzel bir hükümet var” şeklinde konuştu.

Dersanelere karşı bir husumet bulumadığını bunu kimsenin böyle algılamaması gerektiğini belirten Arınç, bazı dersane sahiplerinin dönüşüm konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Dershanelere artık bugünkü eğitim sistemi içerisinde ihtiyaç kalmadığını da belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç şunları söyledi: “Biz dershanelerin artık bugünkü eğitim sisteminde ve geldiğimiz noktada öğrencilerimize takviye ders veren veya metot ve usul gösteren birer kurumlar olarak ihtiyaç kalmadığını düşünüyoruz. İhtiyaç olan şey nedir? Yeni okulların açılması, yeni dersliklerin yapılması ve öğrencilerimizin okul içerisinde bütün bilgilere haiz üniversite imtihanlarına hazırlanan bireyler olmasını temin etmek. Bunu da ancak özendirmeyle yapabiliriz, zorlayarak baskı altına alarak değil.”

1402930cookie-checkDersaneler dönüştürülecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.