Dersim dosyasını kapatmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

”Başbakan Davutoğlu Erdoğan’ın kopyasıdır. Davutoğlu, zillette inat etmektedir, Tunceli’de tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmıştır. Allah dostlarını manevi büyüklerimiz istismar ederek millete baş kaldıran bölücülere yine toz kondurmamıştır.

Hz. Muhammed’i bir teröristle anmak utanmazlık olduğu kadar büyük bir günahtır. Davutoğlu’un maksatı nedir? Terörist Rıza’yı aklama Davutoğlu’na mı kalmıştır? Hz. Hüseyin’i teröristin seviyesine indirmek nasıl bir zekadır? Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır. Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa açılmamak üzere kapanmıştır.

Eğer bugün 1937’de isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız biliniz ki çok yakında 1984’ten itibaren devlete, millete ve kutsal değerlerimize başkaldıran bir hainden de özür dileyeceksiniz demektir.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Sonuna kadar çözülme sürecinin karşısında duracağız, kararımız kesindir. Sandıktan çıkan zihniyet terör örgütü ile bir oldu. Hükümet utanmasa emin olun bin odalı kaçak sarayda İmralı canisine manzaralı büyük bir oda tahsis etmekten kaçınmaz. Aklının dibini döken hükümet sözcüsü terörist başını savunmuştur. Bu Başbakan Yardımcısı sözüm ona HDP’yi hedef alarak ‘Öcalan’ı itibarsız hala getiriyorsunuz’ diye sormuştur.

ALEVİLERİN TALEPLERİ
Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi devlet desteğinde kurulmalı. Alevi-İslam önderlerinden özel ihtisas komisyonu kurulsun. Diyanet İşleri’nin yapısında radikal değişikliğe gidilmeli. Cemevlerine devlet yardım etmeli. Bu konu istismar alanı değil kardeşlik projesidir.”

1437240cookie-checkDersim dosyasını kapatmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.