Dersim’de sessiz anma

1938 yılındaki Dersim olaylarında ölenler için 5 bin kişi beyaz giyisiler içinde kendilerini zincire vurarak Hozat ilçesinde dün sessiz bir anma yürüyüşü yaptı.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde 1938 yılında meydana gelen Dersim olaylarında ölenler, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı sessiz yürüyüşle anıldı. Beyaz giysi giyen katılımcılar, ellerini birbirlerine kalın iplerle bağlayıp 1 kilometre yürüdü. Tunceli’de bu yıl 12’ncisi düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Hozat İlçesi’nde Belediye Başkanlığı ile Dersim Dernekleri Federasyonu tarafından, 1938 yılında meydana Dersim olaylarında ölenleri anmak için sessiz bir yürüyüş düzenlendi.

İplerle bağlandılar

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşe katılanlar ön saflarındakiler beyaz giysiler giydi. Bazı katılımcılar da ’Dersim 1938’i unutmadık’ yazılı tişörtler giydi. Yürüyüşte, olaylar sırasında askerler tarafından gözaltına alınanların ellerinin zincirle bağlanması canlandırılarak, katılımcılar kendilerini birbirlerine kalın iplerle bağladı. Ayakların o dönem giyilen çarıkları da ayaklarına giyen yürüyüşcüler 1 kilometre yürüdükten sonra Hozat Belediyesi önüne geldi. Burada Cumhuriyet Meydanı’nda ölenler için saygı duruşu yapıldı. (Milliyet)

1350200cookie-checkDersim’de sessiz anma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.