Dersim’den kurum temsilcileri: Av ihalesi iptal edildi ama tehlike devam ediyor

Dersim’de tepkiler üzerine iptal edilen dağ keçilerinin avlanmasına ilişkin ihaleyi konuştuğumuz kurum temsilcileri; tehlikenin sürdüğünü, avcılığın tamamen yasaklanması gerektiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğünün Dersim’de dağ keçilerini avlatmak için açtığı ihale tepkiler üzerine iptal edildi. Toplamda 17 dağ keçisinin katledileceği ihalenin iptaline dair konuştuğumuz kurum temsilcileri, tehlikenin devam ettiğini belirterek “Takipçisi olacağız” dedi.

İHALE HUKUKA AYKIRIYDI
Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, ihaleye ilişkin, Malatya İdare Mahkemesine dava açtıklarını da hatırlatarak, “Zaten av ihalesi hukuka aykırıydı” dedi. Avlanmasına karar verilen Çengel boynuzlu dağ keçisi ve yaban keçilerinin kesin koruma altında olduklarını da hatırlatan Yıldırım, “Bunların kasten öldürülmeleri, habitat ortamlarına zarar verilmesi yasak. Aynı zamanda keçiler Alevilik inancı bakımından da kutsiyet arz eden canlılardır. İnanç özgürlüğü çerçevesinde bu canlıların korunması gerekiyor. Durumun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” diye konuştu. Orhan KURUL / Dersim EVRENSEL

HABERİN DVAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/409309/dersimden-kurum-temsilcileri-av-ihalesi-iptal-edildi-ama-tehlike-devam-ediyor

2433150cookie-checkDersim’den kurum temsilcileri: Av ihalesi iptal edildi ama tehlike devam ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.