Derviş Ergün’den “Organik Yalnızlık”

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede yüksek lisans eğitimi alan Ergün, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatta yeterliğini tamamlamıştır. Sanatçı, halen Bodrum’da bulunan Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm’ünde bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çok sayıda karma sergiye katılmasının yanı sıra, kişisel sergi de açan Ergün, yurt dışında sempozyumlarda yer almış, çeşitli ödüllerin de sahibi olmuştur.

Sanatçı, “Organik Yalnızlık” ismini verdiği kişisel sergisinde, günümüz insanın yaşadığı çelişki dünyasını konu alıyor. Mekanın özelliklerine göre oluşturulan sergide izleyici, kendini sanatçının kurguladığı dünyanın içinde buluyor. Salt bir heykel sergisi olmaktan çok, sunduğu kavramlarla sanat eserini izleyicisine biraz daha yaklaştırıyor.

Galeri mekanı, şairin evine dönüşüyor. İç hesaplaşmaların somutlaştığı sergide, bir bireyin bilinç altında gezmeye davet ediliyorsunuz. Galerideki eşyalar, sizin olsun dediği bir hayatın izlerini taşıyor gibi. Metal bir koltuğu var şairin, sıradan bir koltuk olamayacak kadar iktidarı işaret ediyor. İlk bakışta bunu anlıyorsunuz. O yüzden belki de bize “oturma” diyor. Soğuk, büyük olmasının yanı sıra oturulamayacak kadar rahatsız. Sehpası, üzerinde yazılıp çizilemeyecek bir sehpa. Masası hiç kullanılmamış belli.

Sanatçı, bu yerleştirmelerle sunduğu kavramların yanında, eşyaya bağlandığımız her adımda doğadan uzaklaştığımızı da hatırlatıyor aslında. Teknoloji dünyasının yalnız insanına, bir hikaye sunmaktan çok, soru işaretleriyle bırakıyor onu. Tıpkı şairin kullandığı harfler gibi. Galeri mekanında, şairin hapsedilmiş harfleriyle de karşılaşıyorsunuz.

Sergi, 3-22 Temmuz tarihleri arasında her gün saat 11:00-21:00 saatleri arasında gezilebilir

İdart Sanat Galerisi;
Cumhuriyet Caddesi (Barlar Sokağı) 37/4
Bodrum
[email protected]

749280cookie-checkDerviş Ergün’den “Organik Yalnızlık”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.