Derviş Eroğlu’nun Kıbrıslı gururu

roğlu, Londra’daki temasları çerçevesinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield bölgesinde, Kıbrıslı bir Türke ait, kaza davalarına bakan şirketin yeni binasının açılışına katıldı.

Açılışta, Eroğlu’nun yanı sıra KKTC’nin Londra Temsilcisi Kemal Köprülü, Enfield bölgesinin Rum kökenli Belediye Başkanı Eleftherios Savva ile çok sayıda Kıbrıslı Türk hazır bulundu.

Şirketin yeni binasının açılışında kısa bir konuşma yapan Eroğlu, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin başarılı olmasından iftihar ettiklerini söyleyerek, şirketin sahibini kutladı.

Enfield Belediyesi Belediye Başkanı Savva da, Türk toplumunun Enfield’deki en büyük topluluklardan biri olduğunu ve bu toplumun çok çalışıp, iyi işler yaptığını kaydederek, Eroğlu’na Enfield’de gelmesinden dolayı teşekkür etti.

Eroğlu, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. KKTC’den çeşitli sebeplerle ayrılıp başka ülkelere giden insanların, o ülkelerde başarılı olmasından duydukları memnuniyeti bir kez daha dile getiren Eroğlu, ”Londra’da yaşayan kardeşlerimizin başarıları bizi her zaman mutlu eder” dedi. Eroğlu, İngiltere’deki temaslarına ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:

”Gelişimizle, İngiltere’de yaşayan kardeşlerimizin heyecanını, KKTC’ye bağlılıklarını gördük ve bu beni mutlu etmiştir. Kısa süre içerisinde mümkün olduğunca fazla insanla temas etmeye çalıştım. Yarın da basınla birlikte olacağız.”

KKTC Başbakanı Eroğlu’nun temaslarının ardından, Pazar günü Londra’dan ayrılması bekleniyor.

829210cookie-checkDerviş Eroğlu’nun Kıbrıslı gururu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.