Derviş şimdi iki aday arasında

Derviş’in UNDP Başkanlığına seçilmesi durumunda BM Genel Sekreteri Annan’ın, gelecek günlerde bu tercihiyle ilgili BM’de temsil edilen bölgesel gruplara mektup göndereceği ve onaylarını alacağı belirtildi. Bölgesel grupların onayı alındıktan sonra Derviş’in UNDP Başkanlığı BM Genel Kurulu’nda oylanarak onaylanacak. UNDP Başkanlığı, BM’nin ekonomi patronluğu olarak da anılıyor. UNDP, BM’nin milyarlarca dolarlık yardım fonunu yönetiyor.Derviş’in diğer adaylara göre mülakatta daha uzun kalmış ve karşılaştığı çok sayıda soruya rağmen başarılı olmuştu. Bu durumun Derviş’in şansını artırdığı vurgulanıyor.


Kofi Annan’ın, UNDP Başkanlığına aday gösterdiği Kemal Derviş’in İngilizce olarak ABD’de yayımlanacak “Küreselleşme” adlı kitabından da etkilendiği belirtiliyor.
London School of Economics’ten mezun olan, Princeton Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yapan Kemal Derviş, 1973 – 1976 arasında Bülent Ecevit’in danışmanı oldu. ODTÜ, Hacettepe ve Princeton üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı. 1978’de Dünya Bankası’nda göreve başladı. Burada çeşitli departmanlarda yöneticilik yapan Derviş, Dünya Bankası Başkan Yardımcılığı’na kadar yükseldi. Derviş, 57’nci hükümette ekonomiden sorumlu devlet bakanıydı.

1020400cookie-checkDerviş şimdi iki aday arasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.