Derviş Kemal: İzolasyonları kaldırın

Deniz, Dünya Turizm Fuarı’nın açılışı nedeniyle bulunduğu Londra’da bir basın toplantısı düzenledi. Deniz, Excel Fuar Alanı’nda yaptığı açıklamada İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne mesajlar gönderdi.


Çok sayıda basın mensubunun izlediği basın toplantısında Kıbrıs Rumları’na da ‘ortak turizm’ çağrısında bulunan Deniz, “Kuzey’deki tarihi ve kültürel zenginlikler güneyden daha fazladır. Güney’de ise daha çok eğlence ve konaklama yeri vardır. İki taraf bu özellikleri iyi değerlendirmelidir” dedi.


Kıbrıs sorununun çözümünü beklemeden turizmde işbirliği yapılabileceğine işaret eden Deniz, “Turizm dostluk ve barış köprüsü olduğuna göre, bu olanağı değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.


İngiltere’deki turizm tanıtım kampanyalarının gelistigini ve Kuzey Kıbrıs’a yönelik ilginin arttığını belirten Deniz, bu yıl içinde 100 bin dolayında İngiliz turiste ev sahipliği yapıldığını söyledi.


Deniz, Thomas Cook ile Going Places adlı dünyaca ünlü tur operatörlerinin bu yıldan başlayarak Kuzey Kıbrıs’ı pazarlamaya başlayacaklarını belirterek, bunun önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

785190cookie-checkDerviş Kemal: İzolasyonları kaldırın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.