Derviş Altun derhal serbest bırakılmalıdır

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun, 2014 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımı dolayısıyla tutuklandı. Altun’un evinde yapılan arama sırasında bilgisayarına el konuldu. İfadesi alındıktan sonra hâkim karşısına çıkarılan Altun’un, “terör propagandası yaptığı” suçlamasıyla tutuklandığını öğrendik.

İzmir, Sarız, Pınarbaşı ve çevre köylerde yıllarca eğitimci olarak çalışan Altun, Çağşak Köyü Derneği Başkanlığı ve yöneticiliğinin yanı sıra EMEP Sarız İlçe Başkanlığı görevlerini de yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde Çağşak Mahallesi Muhtarı seçilen Altun, Eğitim Sen üyesi. Altun Sarız Eğitim-Sen temsilciği görevinde de bulundu.

Derviş Hoca, 30 yıl boyunca eğitimci kimliği ile tanındı. Köy derneği yöneticiliği döneminde köyler arası diyaloğu geliştirerek birlikte hareket edilmesi için yoğun çaba sarfetti.

Sarız ve çevre köylerine hizmet için gösterdiği çabalar herkesçe biliniyor. Son olarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde Çağşak Mahallesi (Köyü) Muhtar adayı oldu. Seçimlerde adaylık başvurusunda hiçbir sıkıntı yaşanmamasına, seçildikten sonra da temiz belgesini almasına rağmen, kısa bir süre sonra tutuklanması kabul edilebilir değildir.

Daha bir gün önce “Yargı reformu” diye kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıdaki sorunları çözme vaadinde bulunuyordu. Ama tek başına Derviş Hoca’ya uygulanan adaletsizlik bile, bir kez daha Erdoğan’ın açıklamalarının göz boyamaktan başka bir şey olmadığını gösteriyor.

2014 yılındaki sosyal medya paylaşımları, Derviş Hoca’nın tutuklanması için gerekçe olabiliyorsa, bizim, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere yetkililere bir çağrımız var: Öncelikle 2014 yılında “FETÖ” adı takılan terör örgütüne övgüler yağdıran ve onunla iktidar ortaklığı yapanlar tutuklanmalıdır.

Şunu çok iyi biliyoruz: Sizin adaletiniz, içinde bulunduğunuz duruma göre değişiyor ve size göredir! Yolunuz, çıkmaz bir yoldur.

Aşağıda imzası bulunan kurum ve temsilciler olarak, bu davanın takipçisi olacağız. Yaşadığımız İngiltere’de bu adaletsizliği ve baskıyı teşhir edeceğiz.

Derviş Hoca, Çağşak halkının oylarıyla seçilmiş muhtarıdır. Bizim de muhtarımızdır. Seçmenin iradesinin çiğnenmesini ve Çağşak halkının hizmetine engel olunmasını kabul etmiyoruz.

İngiltere’de bizler Derviş Altun’a sahip çıkacağız ve dayanışma içinde olacağız.

Derviş Hoca derhal serbest bırakılmalıdır.

2304540cookie-checkDerviş Altun derhal serbest bırakılmalıdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.