Derviş Eroğlu Londra’da Konuştu: Kıbrıs’ta barış beklemek aptallık

KKTC’nin eski başbakan ve III. cumhurbaşkanlarından Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta iki toplumun barış arayışı hakkında “50 küsür sene anlaşma olmamışsa bundan sonra olacağına inanmak saflık olur” dedi.

İngiltere’de yaşayan Gazimağusalıları bir araya getirmek için dayanışma gecesi düzenlendi. İşadamları Hasan Gazi ve Tuncel Nalbantoğlu ile Dr. Teoman Sırrı tarafından organize edilen geceye yoğun katılım oldu.

Pazar akşamı Kuzey Londra’daki Grand Palace Düğün Salonu’nda gerçekleşen geceye, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı‘nın yanı sıra KKTC’nin eski başbakan ve cumhurbaşkanlarından Dr. Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu onur konuğu olarak katıldı. Gecede Enfiled Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Karahasan ve Ahmet Öykener de yer aldı.

Nurhayat Topçuoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, Osman Balıkçıoğlu’nun skeçleriyle yer aldı. Müzisyen Naci Göçen, Özgür Canyurt ve Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu kurucusu Türkan Nalbantoğlu da şarkılarıyla sahne aldı. Yemekli gecenin sonunda çekişil yapıldı ve gecenin geliri Gazimağusa’daki Mağusa Gazi ve Canbulat ilkokullarına gönderileceği belirtildi.

“BARIŞ OLABİLECEĞİNE İNANMAK APTALLIK”

Gecede Dr. Derviş Eroğlu, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı ile gecenin organizatörü ve Dr. Teoman Sırrı kısa bir konuşma yaptı.

Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB ve BM üyesi olarak avantajlı konuma geldiğini ve bu durumdan dolayı da barışta isteksiz davrandığını öne süren Eroğlu, “Her herşeye rağmen adada barış olmasını beklemek aptallık olur” diye konuştu.

Eroğlu, adadaki eski cumhurbaşkanları Talat ve Hristofyas’ın ikili görüşmelerine ilişkin olarak da özetle “İki komunist bir araya gelip anlaşma yapamıyorsa iyimser olmamak gerekir” diyerek, KKTC’nin yaşatılması için mücadelede odaklanmasını istedi. Eski cumhurbaşkanı adada Cumhurbaşanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in süregiden barış arayışlarının da boşa çaba olduğunu öne sürdü.

Toplumun birlik ve beraber olarak İngiltere’deki siyaseti etkilemesini dileyen Eroğlu, “İngiltere Türk Türk Dernekleri Konseyi kurulduğunda başşbakandım. Amacımız bu ülkede güçlü bir lobi oluşturmaktı. Ne yazık ki amacımıza ulaştığımız pek söylenemez” dedi.

BÜYÜKELÇİ TUNCALI ÖĞRETMENLERİ KUTLADI

KKTC Temsilcisi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında Gazimağusalıların birlik ve beraberliğininin önemine değindi. Gecede Dr Teoman Sırrı’ya da sürpriz yaşgünü düzenlenerek Gazimağusa’nın simgesi olan kargalı yaşgünü pastası kesildi.

Dr. Derviş Eroğlu da Sırrı’ya hediye Verdi.

Dr. Sırrı da Asil Nadir’in de aralarında yer aldığı önemli Gazimağusalıları sayarak, İngiltere’de kültürlerini yitirmeden geldikleri toprakları düşünen hemşehrilerinin yardım amaçlı gece düzenlemesinin önemine değindi.

2354550cookie-checkDerviş Eroğlu Londra’da Konuştu: Kıbrıs’ta barış beklemek aptallık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.