Ödev için harcanan zaman azaldı

Okullar Sağlık Eğitim Birimi tarafından yapılan bir çalışmaya göre birlik, tablolarında önde olmayı korumak için okullar üzerine yapılan baskıya rağmen öğrenciler, 20 yıl öncesinde yaptıklarından daha az ödev yapıyor.


Yeni yapılan hesaplamalara göre, 1 saate kadar ödev yapan çocukların sayısı 1991 ve 1997’de %86’dan (12 ve 13 yaşındaki kızlar) geçen yıl %64’e düştü.


Birliğin araştırma müdürü ve eski bir öğretmen olan David Regis, bulguların kabul edilemeyeceğini söyledi.”Okullara yapılan baskı hiç biri zaman daha yüksek olmadı, dolayısıyla onlar garip bulgulardır.”  dedi.


“Ödevlerin azaltılıyor olduğunu veya ödevden sayılmayan kurs çalışması gibi diğer görevleri yaptıklarını bilmiyoruz.Veya belki de öğretmenlerin akademik müfredat programı ve ödevin önemsenmesi çocuklarımızı artık hiç iyi yapmadığına karar vermiş olabilir ve belki de haklılar.”


Araştırmacılar 448124  genç insanı, 1983 ve geçen yıl arasında sorguladılar.1991’de muhafazakar ulusal müfredat programının tanıtımından sonra 13-19 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklar görünüşte, manalı bir şekilde daha sıkı çalışıyorlar.


1997’de benzer bir eğilim, 12-13 yaşlarındaki  kızlar en çalışkandı.%86’sı 1 saat ödev ve %72’si 2 saat ödev yaptıklarını iddaa etti.Bununla beraber geçen yıl, tam %64’ü 1 saate kadar ve %57’si 2 saate kadar çalıştı.


14-15 yaşlarındaki erkek çocuklar, ödeve devamlı olarak şimdiye kadar en az ilgiyi gösterdi.1991 ve 1997’de hemen  hemen dörtte üçü 1 saate kadar ödev yapıyordu.Bu hesaplama, o zamandan beri %56’ya düştü.


Buckingham Üniversitesi’nde araştırmada görev yapan ve eğitim direktörü olan Alan Smithers, “O, aynı miktarda olmayabilir, fakat o, müfredatın yapısına uyan daha çok kaliteli ve ilgili ödev olabilirdi.Bu münasebetle o, muhakkak kötü birşey değildir, fakat onun araştırılması iyi olur.” dedi.


Tory okulları sözcüsü Nick Gibb, bulguları araştırması için Ofsted’e çağrıda bulundu.”8 yıl önce hükümet, öğretmenlerin ne kadar ödev vermesinin iyi olacağına ait ayrıntılı rehberler hazırladı.” dedi.Fakat okulların bu rehbere uymalarının izlenmesini Ofsted’den istemelerinde başarısız oldular.Çocukların ödev yapma oranlarındaki böyle dramatik bir düşüş, okullarımızda standartlar hakkında çok ciddi bir suçlamadır. Ofsted’den, okulun ödev politikası üzerine ve neyin yerine getirilmediğini kapsayan bir rapor hazırlaması istenseydi iyi olurdu.


Ofsted, teftiş kurallarını değiştirmeye niyetleri olmadığını ve ödevin yoklanması için “mekanize edilmiş  bir yaklaşımı” olmadığını söyledi.


* İngilizce Öğretmeni Sistem Analizi Yüksek Mühendisi


Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-mail: [email protected]


Not: Alexandra  Blair’in yazısı İngilizce’den çevrilmiştir.

690370cookie-checkÖdev için harcanan zaman azaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.