Dev-İş: Çözüm artık ya olmalı ya olmalı!

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Mehmet Seyis, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve CTP ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofias ve AKEL’i Kıbrıs sorununa Birleşik Federal Kıbrıs temelinde çözüm için harekete geçmeye çağırdı. Seyis, “Çözüm boyunlarının borcudur” dedi.


Yazılı açıklamasında, “Kıbrıs’ta çözüm artık ya olmalı ya olmalı” diyen Seyis, Dev-İş’in kurulduğu günden bu yana Birleşik Federal Kıbrıs’ı savunduğuna ve bu yönde aktif rol aldığına dikkat çekti. Kıbrıs sorununda sonuca ulaşmak için artık suçlu veya haklı aranmaması gerektiğini, son 30 yılın bu yaklaşımla heba edildiğini kaydeden Seyis, Kıbrıs Türklerinin bir 30 yıl daha beklemeye tahammülü olmadığını vurguladı.


Seyis, şunları kaydetti:


“Biz barış istiyoruz, Birleşik Federal Kıbrıs istiyoruz. Artık tüm çözüm güçleri 2000’li yıllarda olduğu gibi küçük hesapları bir yana bırakarak çözüm için birlikte harekete başlamalıdır. Çözüm güçlerinin dağınıklığını fırsat bilen şoven ve ayrılıkçı küçük azınlığın ayrılıkçı söylemlerini ileri taşımaya çalıştığını görerek, bu fırsatı kimseye heba ettirmemeliyiz. Bilmeliyiz ki tüm sorunlarımızın gerçek çözümü ancak Kıbrıs sorununun çözümü ile mümkün olacaktır.”


 

706610cookie-checkDev-İş: Çözüm artık ya olmalı ya olmalı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.