19.6 C
Istanbul
Wednesday, April 24, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Devlet Bahçeli: Biz mafyayı tanımayız, mafyadan da anlamayız

Devlet Bahçeli: Biz mafyayı tanımayız, mafyadan da anlamayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

-17 gün devam eden tam kapanmanın dün bitmesi ile kontrollü normalleşmeye geçilmiş bu kapsamda meclisimiz çalışmalarına başlamıştır.

-Salgın yeni bir dünyanın kapısını aralamıştır. Gelişmeleri lehimize çevirmek için dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız.

MUHALEFETE SALGIN ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

-Felaket tellallığı yapmak sorumlulukla bağdaşmaz. Zillet İttifakı yeni ortak olarak gördüğü koronavirüsü nemalanmak istemektedir. Koronavirüsten meded umanların, siyasetleri hastadır. Özellikle, Türkiye’nin koronavirüs salgınını başarıyla yönettiğini söylemek herkesin görevidir.

-Zillet ittifakı, yeni ortak gördüğü bulaşıcı hastalıktan nemalanma sırasına girecek kadar basiretini kaybetmişti

-CHP’nin tüm iddiaları boştur, dayanaksızdır. CHP yönetimi bozguncudur, milletimizin 2023 haziran ayında bozguncuları, bozuk para gibi harcayacaktır. Türkiye normalleştikçe, zillet kaybedecektir.

-MHP olarak devletin alacağı her tedbiri uygulayacağız.

19 MAYIS’IN YILDÖNÜMÜ

-Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı 19 Mayıs’ta karılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başlattığı yürüyüşle, yorgunluğu yırtıp atmıştır. 19 Mayıs zalime, haine, alçağa, yıldırım gibi çarpan Türkün yüzün. İlk adım tarihten silinmemizi amaçlayan cevaptır. Kısaca dünya alem üzerimize gelmişti. Anca Türk milleti pes etmedi, vaz geçmedi. Nihayetinde bu kararlılık bize bir devlet kazandırdı.

-Gerekirse 102 yıl önceki adımı tekrar atarız. Yetmezse soluğu İzmir’de alırız, ne kadar hain varsa denize dökeriz. Dün yaptık, yine yaparız. Dün başardık, bir kez daha başarırırız, kendimize güveniyoruz.

 

-Karşılaşılan tehdir milletimizin 1000 yıllık birliğini kırma sorunudur. HDP, takviye edilmiş zillet ittifakının gizli gündemi bizce budur. Cumhuriyet ile elde edilen kazanımların, kurucu ilkelerin heba edilmesi milli felakettir. Taviz ve çözülmede çare arayışı, MHP için hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. MHP, cumhuriyetin varlığı bütün olarak korumayı kabul etmiş anlayışın temsilcidir.

-Kimsenin dini, dili, mezhebi ile ilgilenmeyen bir anlayışı, öteden beri savunuyoruz. Ayrılıkda bölünmede, çözülmede, küçülmede, çözüm ve mutabak aramamız mümkün değildir.

KILIÇDAROĞLU’NA HDP ELEŞTİRİSİ

-CHP ve işbirlikçileri, tehlikeli bir yolda ilerlemek isterlerse, sapmanın vebalini, siyasi bedelini ödemek zorunda kalacaklarını hatırlatmak istiyorum.

-Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin siyasetin parçası olarak görmesi kabul edilemez. HDP ile yatmış PKK ile uyanmıştır. Bu utanç, bu terör sevicilik Kılıçdaroğlu’nun alnına kazınmıştır.

-Türk milleti bu zillet diline müstehak değildir. İP’e oy veren kardeşlerim bu dilden müzdariptir. CHP’li Dursun Çiçek’in Millet İttifakı seçimleri kazanırsa HDP’ye bakanlık veririz sözleri, niyetleri ortaya sermektedir.

-HDP, PKK’nın ileri karakolu olarak tasfiyesi acil olan bölücük odağıdır. Terörle mücadelenin kararlılık icre edildiği bir dönemde HDP’ye sahip çıkılması vatana kast etmektedir. CHP’nin buna hakkı yoktur. Zulüm yapanla zulme sessiz kalan zalimdir.

MAFYA ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Cumhur ittifakının üçüncü unsurunun mafya olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu önce kendine bakmalıdır.

-Biz mafyayı tanımayız, mafyadan da anlamayız. Cumhur ittifakı cumhur ile birliktedir. Çeteler, CHP’nin yoldaşı, uyuşturucu baronları, PKK, FETÖ CHP’nin fiili ortağıdır.

İSRAİL’İN FİLİSTİN’E YÖNELİK SALDIRILARI

-İsrail, Filistinlileri katletmiştir. Müslümanların kutsal mekanlarının kirletmiştir. İbret verici gerçeği bakın ki ; bahçelerde oynaması gereken çocuklar kan revan içinde gömülmektedir. Kudüs, terör devleti İsrai tarafından tutsak alınmıştır.

-104 yıldır Kudüs bize hasret, biz Kudüs’e hasretiz. Kudüs demek tarih demektir. Kudüs dinlerin, kültürlerin buluşma potasıdır. Bu özelliği ile Dünya’nın merkezidir. Üzülürek söylemeliyim ki meleklerin şehrinde şeytanlar cirit atmaktadır.

-Artık bir karar aşamasına yol ayrımına gelinmiştir.

-İsrail’in gayri meşru güç kullanımı insanlığı felakete sürüklemektedir. ABD’nin önceki başkanı Trump’ın 2017’de Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması durumu içinden çıkılamaz duruma getirmiştir. ABD’nin sorumsuz ve soysuz politikaları BM kararları ile tezattır. Bugüne kadar BM’nin aldığı hangi karara İsrail uymuştur?

-Kınama mesajları yayınlanıyor, İsrail umusamıyor. Bu oyalamaya nereye kadar tahammül edeceğiz?

-Kudüs küresel barış ve huzurun anahtarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomatik temasları ülkemizin her seçeneğe hazır olduğunu göstermektedir.

MHP’nin Kudüs için planı şöyledir:

1. İsrail saldırılarına son vermeleri, işgal ettikleri yerlerden çıkmalıdır.

2. Kalıcı ve kapsayıcı yeni bir siyasi rejime ihtiyaç vardır.

3. Kudüs’e statü verilmeli

4. Bölgede iki devletli sistem için BM harekete geçmeli.

5. Huzur ve günvelik için de yaşayan Kudüs’ün tezahürüdür.

6. Koruyucu bir gücün saldırıları engellemeleri gerekmektedir.

-Çağrı olursa biz gidelim, biz koşalım. Akan kanı durduralım. Kudüs’ün her karışınında izimiz vardır.

-Şayet ABD bunun önünde engellerse NATO üyeliğini derhal tartışmaya açalım, Kürecik’i de İncirlik’i de boşaltalım gitsin.

 

2515250cookie-checkDevlet Bahçeli: Biz mafyayı tanımayız, mafyadan da anlamayız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.