‘Devletin darbe niyetlerinden haberi olur’

Gül, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlükteki ”darbe girişimi” iddialarıyla ilgili olarak, ”Günlüklerden değil, bu tip niyetlerden ve bu tip teşebbüslerden devletin hep haberi olmuştur” dedi.


AK Parti Bursa il Örgütü’nü ziyaretinde partililere hitap eden Gül, Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlükteki ”darbe girişimi” iddialarıyla ilgili, kendisinin ”gerekli yerlere bilgi verdik” dediğini kaydeden bir gazetecinin, ”Bu konuda daha önce neden soruşturma açılmadı, nerelere bilgi verdiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:


”Söylediğimiz şey şu; günlüklerden değil bu tip niyetlerden ve bu tip teşebbüslerden devletin hep haberi olmuştur. Devlette bilmesi gereken herkese bilgi verilmiştir. Bize de bilgi verilmiştir, bilmesi gereken herkese de bilgi verilmiştir.”


Gül, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun, ”cumhurbaşkanı seçimi için TBMM’de toplanma sayısının 367’ye ulaşması gerektiği” yönündeki görüşünün hatırlatılması üzerine, ”Bunların hepsi siyasettir. Siyaseti sadece siyasi partiler yapmıyor, biliyorsunuz, bazı kurumlarımız da yapıyorlar. Hepsi siyasettir” dedi.


Cumhurbaşkanlığının nasıl seçileceğinin, seçimin tarihinin, kurallarının, kimlerin cumhurbaşkanı olabileceğinin belli olduğunu vurgulayan Gül, şöyle devam etti: ”Bunların hiçbirinde tereddüt yoktur. Meclisin nasıl çalışacağı bellidir. Daha önceki cumhurbaşkanlarımız nasıl seçildiyse, hangi kurallar geçerli olduysa, hangi yeter sayılarıyla meclis toplandıysa, hangi oylarla cumhurbaşkanları seçilebildiyse, yeni seçeceğimiz cumhurbaşkanımız da aynı kurallarla olacaktır. Bu, en az tartışmalı cumhurbaşkanı seçimidir.”



 

1040880cookie-check‘Devletin darbe niyetlerinden haberi olur’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.