Devrimci sendikalardan atılım

Açıklama aynen şöyle:

“Türkiye’de sendikal hareket ciddi bir tıkanıklık yaşıyor. Sendikal hareket emekçilerin karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretemiyor.

İşçi sınıfının hak ve çıkarları ciddi biçimde tahrip edilmekte, çalışma ve yaşama koşulları 19. Yüzyıl vahşi kapitalizmine benzer bir hal almaktadır. Sendikal hareket ise bu sürece müdahale etme ve tersine çevirme kapasitesinden uzak kalmıştır.

Yasal, siyasal kısıtlamalar ve işverenlerin sendika karşıtı uygulamaları sendikal hareketi güçsüz kılmıştır. Bunun somut sonucu sendikal hareketin toplumsal ağırlığının azalması ve tabanın daralması olarak ortaya çıkmaktadır.

Sendikal hareketin içinde bulunduğu bu tablo karşısında yapısal bir dönüşüme gitmek acil bir ihtiyaç haline gelmiş durumdadır.

Biz aşağıda imzası bulunan Türk-İş’e bağlı on sendika olarak sendikal harekete yeni bir ivme ve dinamizm kazandırmak amacıyla güç birliğine gitme kararı aldık.

1 Temmuz 2011, Cuma günü, İstanbul Taksim Meydanı’nda Tramvay Durağında, saat 11.00’de yapacağımız bir basın açıklamasıyla demokratik, mücadeleci ve güçlü bir sendikal hareket için bir araya geldiğimizi kamuoyuna duyuracağız.

Basın açıklamasının bitiminde hepimizin ortak iradesi ile oluşturulan çağrı metnini dağıtacağız.

Basın açıklaması son erdikten hemen sonra saat 12.00’de Taxim Hill Hotel’de düzenlenecek bir salon toplantısı ile bir ilk adım niteliğinde olan çağrı metnimizi tartışmaya açacağız. Salon toplantısı saat 17.00’de sona erecek.

Türk-İş içinde ortak yaklaşımlara sahip, aynı sendikal anlayışları benimseyen sendikalar olarak, demokratik ve sınıf mücadelesi perspektifine sahip, güçlü yeni bir sendikal hareket yaratmak üzere yola çıkıyoruz.

Yürüyüşümüzü başlatıyoruz.

Saygılarımızla”

Basın-İş – Belediye-İş – Deri-İş – Hava-İş – Kristal-İş – Petrol-İş – Tekgıda-İş – Tez Koop-İş – TGS – Tümtis

1297710cookie-checkDevrimci sendikalardan atılım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.