Devrimci ve demokratlardan heyet

Halkların Kardeşliği İnisiyatifi KESK Şubeler Platformu ve DEHAP’ın çağrısıyla dün akşam 29 kurum Şemdinli ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıya katılan devrimci ve demokrat kurum ve kuruluşlar şunlar:


Toplumsal Özgürlük Platformu, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, DEHAP İst. İl Örg., KESK Şubeler Platformu, Halk Kültür Merkezleri, Partizan, HÖC, TKP, Küresel BAK, Emekçi Hareket Partisi, SODAP, Haziran Dergisi, Proleter Devrimci Duruş, İHD İstanbul Şubesi, Halkevleri, İşçi Mücadelesi, DSİP, Odak Dergisi, Bilinç ve Eylem,
Sosyalist İşçi, Tekstil-Sen, Limter-İş, Sınıf Mücadelesi, Özgürlük, İçin Mücadele Platformu, Karakızıl Notlar, Ezilenlerin Kurtuluşu, Kaldıraç, Halkın Kurtuluş Partisi, BDSP
 
Toplantıda gelişmelere yönelik ortak eylem müdahale yönelimi belirlendi. Bu konuda ilk elden yapılmak üzere şu kararlar alındı:


– Şemdinli’de halk tarafından suç üstü yakalan kontrgerilla’nın tüm bağlantılarıyla birlikte üzerine gitmek için bir mücadele odağı oluşturmalı. Bu konuduki tüm girişimleri olayların üzerini kapatmayacak ve ortalığa saçılmış durumdaki gerçeklikleri bulandırmayacak bir perspektifle yanyana gelmelidir. Girişimimiz bunu sağlamaya dönük olarak bir komisyon oluşturarak genişlemeyi sağlamaya çalışacaktır.
 
– Bölgeye, gelişmeleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyacak ve bu gerçeklik üzerinden kendine görev çıkartarak bu görevini sonuna kadar takip edecek bir heyet yollanacak. 
 
– Asıl olarak bu meseleye ilişkin iyi organize edilmiş ve kitlesel bir tepkiyi ortaya örgütlemeyi görev tespit etmekle beraber, sıcak gelişmelere ilişkin de refleksif eylemler yapmayı kararlaştırdık. Bu eylemlerin ilki 18 Kasım Cuma 19.30’da Taksim Mcdonalds ve Şişli istikameti durakları önünde toplanılacak. Harbiye’ye meşaleli
yürüyüş ve Orduevi önünde başın açıklaması şeklinde yapılacak.
 
– Cumartesi 13.00’da bölgeye gidecek heyeti uğurlamak üzere Taksim meydan’da (tramvay durağında) toplanarak Odakule’ye kadar yapılacak yürüyüşün ardından heyet kitlesel olarak uğurlanacak. 
 
– Pazartesi akşamı 19.00’da TMMOB’da sonraki sürecin planlanması için toplanılacak.
 
– Karar haline gelmemekle birlikte, bir eğilim olarak konuşulan ve ayrıntılı planlaması pazartesi yapılacak olan mahallelerde her akşam “susurluk eylemleri” tarzında meşaleli yürüyüşler gündemde tutulacak.
 
– 27 Kaşım 2005 pazar günü bir miting yapıp yapımayacağı da pazartesi toplantısında kararlaştırılacak.

1026480cookie-checkDevrimci ve demokratlardan heyet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.