Devrimci-Yol davasında reddi hakim

İdam cezasının kaldırılması sonrasında haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Devrimci Yol davası sanıkları, mahkemenin eksik dosya üzerinden kendileriyle ilgili karar vermesinin hukuka aykırı olduğunu dile getirerek, reddi hakim talebinde bulundu.


26 yıldır süren Devrimci Yol Davasından yargılanan 22 kişinin Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında reddi hakim talebinde bulunuldu. 22 sanıklı davada, Cahit Akçam, Bünyamin İnan, Turhan Yalçın Gürkev, Nuri Özdemir, Osman Ramazanoğlu, Hıdır Adıyaman, Hasan Ertürk, Yaşar Kambur, Hilmi İzmirli, Erdoğan Genç, Atalay Dede ve Nurettin Aytunç hazır bulundu.


Devrimci Yol sanıkları, 740 klasörden oluşan dava dosyalarının, yargılandıkları çeşitli mahkemelerce 475, 478, 488, 600 ve 465 olarak ifade edildiğine işaret ederek, 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 16 Temmuz 2002’de verdiği idam kararının eksik belge üzerinden yapıldığını dile getirdiler. Tüm sanıkların imzaladığı dilekçeyi Mahkeme’de okuyan Cahit Akçam şunları söyledi:


“MAHKEME’NİN TEK KAYGISI DOSYAYI YENİDEN YARGITAY’A GÖNDERDİK”


“Davanın mahkemenizde Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye başlanmasından sonra, dava kapsamında yer alan klasör ve dosya sayısındaki eksiklikler gerek bizler gerekse de avukatlarımız tarafından duruşmalarda dile getirildi ve yargılama güvenliği açısından bu konunun heyetinizce açığa kavuşturulması yönünden önlem alınması talep edildi ve ne yazık ki, bu taleplerimiz hiçbir gerekçe gösterilmeden heyetinizce reddedildi. Heyetiniz, bizlere karşı peşin hükümlü ve önyargılıdır ve bu nedenle de tarafsız olma özelliğini çoktan yitirmiştir. Heyetinizin daha önce eksik belgelerle ve inceleme yapmaksızın verdiği karararı alelacele yeniden vermek ve dosyayı bir an önce Yargıtay’a göndermek dışında kaygısı yoktur.”


Sanıklardan Nurettin Aytunç, avukat talebinde bulundu ancak bu talep mahkemece reddedildi. Mahkeme, sanıkların esas üzerinden savunmalarını yapmaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (ANKA)

1029200cookie-checkDevrimci-Yol davasında reddi hakim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.