Devrimcilerin, “Berfo Ana”sı yaşamını yitirdi

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12 Eylül askeri faşist cuntasının yargılandığı davanın 11 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşen ikinci duruşmasına sağlık koşulları elvermediği için ambulansla gelerek katılan Berfo Ana, Ankara Adliye Sarayı önünde büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanmış ve alkışlarla duruşmayı izleyeceği salona uğurlanmıştı.

Ankara’da 12. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonuna girerken içeride bulunan devrimciler ve ÇHD üyesi avukatlarca ayakta alkışlarla içeri alınan BERFO Ana, o gün Mahkeme başkanına dönerek, oğlunun katilinin peşini bırakmayacağını söylemiş ve devletten oğlunun tabutunu istemişti.

Yaptığı kısa konuşmada Berfo Ana, “Senin ocağın söne, evin yıkıla” diyerek Kenan Evren’e de beddua etmişti.

İstanbul’da her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda kayıp yakınlarının (Cumartesi Anaları) gerçekleştirdiği eylemlere katılan Berfo Ana, kayıp yakınlarıyla birlikte Başbakan ERDOĞAN’la da görüşmüş ve “tek dileğim ölmeden oğlumun mezarını görebilmek” demişti.

Berfo Ananın yaşamını yitirmesi üzerine KırbayırR ailesinden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

“En son mide kanseri teşhisi konan, ameliyat sürecini direnişiyle atlatan Berfo Anamız’ın sağlık durumu son günlerde kötüye gidiyordu. Berfo Ana, ömrünün son 33 yılını oğlunun kemiklerini bulmaya adamıştı. Son nefesinde de yine oğlunun adı ağzındaydı. 105 yaşında olmasına rağmen oğlunun katili Kenan Evren’in yargılanacağı 12 Eylül Mahkemesi’ne kadar gitti. Adaletin temsilcisi oldu. Kendi yaşamıyla direnişin temsilcisi oldu. Annemizin, Cemil’in kemiklerini bulmadan toprağa gömülmesine sebep olan herkesin hak ettikleri cezaları almaları için, Kırbayır Ailesi olarak bu mücadeleyi sürdüreceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Cenazemiz yarın (22 Şubat 2013 tarihi, saat: 11:00’de Karacaahmet Mezarlığı Morgundan, yola çıkacak) Kars/Göle’de defnedilmek üzere İstanbul’dan yola çıkacaktır. Hepimizin başı sağolsun.”

1374220cookie-checkDevrimcilerin, “Berfo Ana”sı yaşamını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.