DİHA: Yaralılardan Sultan Irmak da yaşamını yitirdi

DİHA’nın haberine göre Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde sığındıkları bodrumda 8 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen 16 yaralı ve ambulans gelmediği için yaşamını yitiren 6 kişinin cenazesinin çıkartılması için yapılan girişimler tekrar engellendi. 16 yaralı ve yanlarındaki 6 kişiye ait cenaze bulundukları yerden çıkartılarak eve 700 metre uzaklıktaki Emir Tacdin Sokak’ta bekleyen belediye ambulanslarına taşınacağı sırada bina ve bulunduğu sokağa dönük saldırılarına devam etti.

HDP milletvekillerinin, İçişleri Bakanlığı’nda yetkililer ile görüştükleri sırada telefonla bağlantı kurulan yaralılara “binadan çıkın” denilmesine rağmen, saldırılar durmamış ve yaralılarla irtibat kesilmişti. Bakanlık yetkilisinin yanı başında yapılan bu görüşme sonrası yeniden kurulan irtibatta bu kez yaralılardan durumu ağır olan Sultan Irmak’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yapılan saldırılarda yaralılardan bulunduğu bodrum katının bir duvarının yıkıldığı da bu bağlantıda aktarıldı.

Ancak Sultan Irmak’ın yaşanan saldırıda mı yoksa durumunun ağırlaşması sonucu mu yaşamını yitirdiği telefon bağlantısında teyit edilemedi.

Sultan Irmak’ın da yaşamını yitirmesi ile 8 gündür sığındıkları bodrum katında mahsur kalan yaralılardan hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükselmiş oldu.

YARALILAR ÇÖKEN DUVAR NEDENİYLE BODRUMDAN ÇIKAMIYOR

Ağır yaralılardan Sultan Irmak’ın da yaşamını yitirdiği bodrumda İçişleri Bakanlığı yetkililerinin bilgilisi dahilinde 16 yaralı ve yanlarındaki 7 kişiye ait cenaze, bulundukları bodrumdan çıkartılarak eve 700 metre uzaklıktaki Emir Tacdin Sokak’ta bekleyen belediye ambulanslarına taşınacağı sırada, bina ve bulunduğu sokağa saldırı oldu. Saldırıda bodrumun duvarının da yıkıldığı yaralılar tarafından İçişleri Bakanlığı’nda görüşmelerini sürdüren HDP’li milletvekillerine iletildi.

KAYMAKAM TALİMAT VERDİ POLİS ENGELLEDİ

Yaralılar enkaz altında kaldıklarını artık binadan çıkacak yolun da duvarın çökmesi ile birlikte ortadan kalktığını aktardı. Emniyet yetkililerinin ise saldırıyı ve duvarın yıkıldığını inkar etmesi üzerine Cizre Kaymakamı durumun ne olduğuna bakması için Cizre Belediyesi’nden 2 itfaiye personelinin olay yerine giderek kontrol etmesini istedi. Ancak itfaiye personeli de polisler tarafından engellenerek, eve yaklaştırılmadı. (HABER MERKEZİ)

1476880cookie-checkDİHA: Yaralılardan Sultan Irmak da yaşamını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.