Diş macunlarına siyanür koyacakmış…

İngiltere’ye iltica başvurusu reddedilen Kamil Burgas, 2002 yılında bir mağazadan hırsızlık yaparken yakalandı. Sınır dışı edilebilecekken bürokrasinin hantallığı nedeniyle 70 sterlin para cezasıyla kurtuldu.


İngiltere polisi, Burgas’ın Cezayir gizli servisinin istihbaratıyla izlemeye başladı. Afganistan’daki El Kaide kamplarında eğitim gördüğü söylenen Burgaz’ın Londra’daki evine polis Ocak 2003’te baskın yaptı. Burgaz’ın evinde ricin ve siyanür ürettiği belirlendi. Burgaz bu zehirli maddeleri, yüz kremleri ve diş macunlarına zerkederek süpermarket raflarına yerleştirmeyi planladığı öne sürüldü.


Aynı yıl Manchester’da kendisini yakalamaya çalışan bir polisi öldürmekten de yargılanan Burgas, yaşam boyu hapis cezasına çarptırıldı. Zanlı, kimyasal saldırı planları nedeniyle de 17 yıl hapse mahkum oldu.


İngiltere polisi, Kuzey Afrika’dan gelen aşırı İslamcı zanlıların ülkedeki bağlantılarını 2002 yılında araştırmaya başladığını açıkladı. Polise göre, 1990’ların ortalarında, Fransa’daki operasyonlardan kaçan bir grup Cezayirli militan İngiltere’ye geldi.


İçişleri Bakanı Charles Clarke, bu olayın İngiltere’nin güvenlik kontrollerini artırması zorunluluğunu ortaya koyduğunu, bu çerçevede bir an önce mecburi kimlik kartı uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.


BASINA YANSIMASI


The Independent gazetesi İngiltere’ye yaklaşık 100 milyon dolara mal olan adli kovuşturma sürecinde Burgaz’ın işbirlikçileri olduğu iddia edilen 8 zanlı hakkındaki suçlamaların ise geri çekilmesini eleştirel bir dille yansıttı.


Muhafazatar kanadın sesi The DailyTelegraph da, göçmenlerin sayısını sınırlama vaadini seçim kampanyasının merkezine oturttuğu için ırkçılık suçlamalarına hedef olan anamuhalefetteki Muhafazakar Parti’nin haklılığını gösterdiğini öne sürdü.

779960cookie-checkDiş macunlarına siyanür koyacakmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.