Diana ve Dodi

Veliahtın veliahtına, Arap bir kardeş. Canım, adam zengin mi zengin! Arap olsa ne yazar, Çigan olsa ne yazar? Demeyin. Gönül Yazar.


Diana&Dodi dünya evine girmek üzereydiler. İngiliz moral değerlerini kökten yıkacak bir darbe. Mavi kanlı prense, Sami ırkından bir kardeş.


Kazaya şahit olan paparazziye ne buyurulur? Yanlış zamanda yanlış yerde değil, görevinin başındaydı. Bir gün gelir de, konuşur muydu? Sanmam. Benim tanıdıklarıma sodyum pentatol zerketsen, işlerine gelmeyeni yumurtlamazlar. Onlardan, Çin işkencesiyle bile bir kelime cımbızlayamazsın.


Yine de geçtiğimiz günlerde, Paris yakınlarında bir koruda yanmış cesedi bulundu.


****


1917 ya da 1918’de, Arap Yarımadası’nda Dera’da yakalanır. Tutuklanır ve ya askerlik için devşirilir. 30 yaşına merdiven dayamıştır, ama yaşını hiç göstermediği söylenir. Bir bacağı aksamaktadır. O zor günlerde Lawrence’i askeri yöneticinin özel görevlisi olarak görürüz. O görevde, yaşadıkça yararlandığı bir meslek edindiği rivayet edilir.


Kut-ül Amare’de, Halil Paşa’dan yediği tokat da hatırlanırsa, Osmanlı paşalarından az çekmediği anlaşılıyor.


Nihayetinde Lawrence, bir Nazi sempatizanıdır. Tıpkı Mr. Simpson gibi. 1935 yılında, Adolf’le buluşacağı günlerde, özel yapım motosikletiyle yoldan fırlar ve ölür. Tabi kurgucular, bu tenha yolda kaza yapmasına siyah renkli bir arabanın neden olduğunu yayarlar.


Yaşasaydı, bir Nazi olarak, İngiliz etiğine zarar verecekti. Mr. Simpson’un verdiği gibi.


****


“Reis”i anınca, gözlerimin önüne Nükhet gelir. Ayırdına varmadan mırıldanmaya başlarım “Cambaz ip üstünde oynuyor.. Cambaaz ip üstünde”.. Esaslı, adam gibi bir adam. Zeki ve sert. Haza bir serüvenci.


Menderes’in, sabote edilmiş uçaktan sağ çıkacağı hiç hesaplanmamıştı. SSCB’de yönetimler değişmiş, biraz da maddi sorunlar nedeniyle Menderes, denge politikalarına yönelmişti. Bu dönüş: ABD’nin baş parmağını aşağı indirmesine sebep oldu. Reis, o sabotajdan bu yana yaşadığımız kırk yılın simgesidir.


Sanırım Nato’nun hizmetindeydi. Ve o kargaşa yıllarının kilidiydi de.


Bay Pipo, bu yöntemdeki yanlışları önceden saptayıp; kozmopolit istihbarattan, ulusal istihbarata geçilmesi gereğini işaret etmişti. Yok edildi. Kadrosu, zaman içinde eliminasyona tabi tutuldu. Hepsine kulp hazırdı. CİA ajanları. Rose of İstanbul gibi onlar da karalandı.


SSCB dağılmış, Asya’nın petrol havzaları ABD ve İngiltere arasında pay edilmiştir. Ancak Asya’daki petrol rezervleri, ileride kullanılmak üzere plana dahil edilmişlerdir. Asya petrollerini de piyasaya sürüp, petrol enflasyonu mu yaratacaklar? Ekonomi ne diyor? Arzı kısıtlı tut, ürünün değerli olsun.


Üretilen cüzi miktardaki petrol de, Boğazlar tarikiyle dünya piyasalarına sunulacaktır.


Ama Rose faktörü hesaba dahil edilmemiştir. Rose, boru hattının mimarı olarak, adını tarihe yazdırmak niyetindedir. Türkiye’deki yönetimin, batının petrol planlarında problem yaratacağı; hatta dişe diş bir mücadelenin başlayacağı, Erbakan’ın enerji politikaları ile belli olmuş. Boru hattı peşinde koşan Rose, işleri daha da karıştırmıştır.


Ve kilit kurşunla, pardon bir kazayla açılır. Gerisini siz de öğreneceksiniz.. 
    



 

687790cookie-checkDiana ve Dodi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.