Dicle AİHM’e gidiyor

BDP’nin desteğiyle Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen KCK/TM tutuklusu Hatip Dicle’nin YSK tarafından vekilliğinin düşürülmesinin ardından avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurada mahkeme yetkisizlik kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yetkisizlik kararına tepki gösteren Dicle’nin avukatlarından Fuat Çoşacak, Türkiye’de iç hukuk yollarının tükendiğini belirterek, “Bu durumda bize AİHM yolundan başka bir çare kalmadı. Davayı AİHM’de mutlaka kazanacağız. Çünkü bu yönlü verilmiş bir çok karar var” dedi.

‘YERİ BOŞ KALMALIYDI’

Hükümetin istemesi dahilinde Anayasal ve yasal düzenlemelerle sorunun çözülebileceğini kaydeden avukat Çoşaçak, şunları söyledi: “Biz Anayasa Mahkemesi’nin özellikle Oya Eronat’la ilgili milletvekilliğinin durdurulması yönünde bir karar vermesini bekliyorduk. Çünkü geçmişte trafik kazasında yaşamını yitiren MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder milletvekili seçilmişti, ancak vefatından sonra YSK yerinin boş kalmasına karar vermişti. Biz de bunun uygulanmasını bekliyorduk. Bu taleplerimizde ne yazık ki mahkeme tarafından reddedildi. Bizde AİHM yolu ile haklarımızı alacağız.”

1298620cookie-checkDicle AİHM’e gidiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.