Die Presse: Türkiye’de terörü yaratanlardan dokunulmazlık zırhında

Gazetenin İstanbul temsilcisi Jan Keetman imzalı”E rdoğan Kürt açılımını planlıyor” başlıklı haberinde “Hükümetin Kürtlerin hakkını güçlendirmede ve devlet terörü ile hesaplaşmada ilk defa siyasi olarak istekli olduğunu” belirtti.

Haberde sürecin “Abdullah Gül’ün Kayseri’de yapmış olduğu açıklamayla başladığını ve Tayyip Erdoğan’ın “güçlü olduğu dönemde de devam ettiği” yer aldı.

“Askerin siyasi gücünün de zayıfladığı” belirtilen haberde “Kürtlere karşı 90’lı yıllarda başlayan devlet terörünün de muhasebesinin yapıldığı” aktarıldı.

“Jandarma, Köy Korucuları, Polis ve Hizbullah’ın Kürtlere karşı estirmiş oldukları terör insan hakları örgütleri tarafından uzun zamandır bilinen gerçeklik olduğunu” belirten gazete, haberinde Albay Cemal Temizöz’ün “emriyle 1993 ile 1995 yılları arasında 55 Kürdün öldürüldüğü” de öne sürüldü.

yargılanma sürecini doğru bir süreç olarak değerlendiren yazarın, Temizöz’ü “suçlu” olarak tanılaması dikkati çekti…

“ÜNİFORMALI KATİL”

“Türkiye’de bir zamanlarki terörün kaynağı henüz araştırılmıyor…” diyen gazete, “Bugüne kadar olaylarla ilişkisi olduğu sanılan vali, savcı, hakim ve siyasilerin ayrıca MİT’in yaptıkları henüz araştırılmıyor… Malesef uniforma içinde bulunan bazılarları, hala dokunulmazlık zırhı içinde” yorumunu yaptı.

“Kürt sorununun çözülmesinde henüz daha bir çok engelin bulunduğunu” belirten Keetman “PKK önderi Abdullah Öcalan’nın da avukatlar aracılığıyla bu sürece katkıda bulunacağı”nı öne sürdü…

Yazının devamında “PKK’nın başlatmış olduğu saldırılar sonucunda Türkiye’de 40.000 kişinin yaşamını yitirdiği” de belirtilirken, ayrıca “Kürt sorununun çözümünde Erdoğan tarafından PKK’nın dışında görüşülecek bir taraf arandığı, bu tarafın ise DTP ve Ahmet Türk olacağını” dile getirildi.

Haberde “Kürt sorunu çözümde bölgenin milletvekillerinin, MİT’in, Milli Güvenlik Kurulu’nun ve devletin diğer organlarının da katkıları olacaktır” denildi.

1212470cookie-checkDie Presse: Türkiye’de terörü yaratanlardan dokunulmazlık zırhında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.