Dikkat! CIA banka hesabınıza giriyor!

The Daily Telegraph Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan W. George Bush ile New York Times gazetesini karşı karşıya getiren bireyin haklarına tecavüz tartışmasının, sıradan İngilizler ve dünyanın diğer yerlerinde yaşayan her türlü insan için ne anlama geldiğini irdeledi.


“Dikkat, CIA isterse banka hesaplarınıza girebilir” diyen gazete, İnsan hakları grupları’nın, Bush yönetimince terörle mücadele programının bir parçası olarak, yasadışı bir şekilde, ABD istihbarat örgütlerine, İngiltere’de ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın banka hesaplarına giriş izni verildiği iddiasını aktardı.


Gazete CIA’nın son skandalını şöyle değerlendirdi:


“CIA yetkilileri ve ABD Hazine yetkilileri, bu izlemeyi Brüksel merkezli bir kooperatif olup 200’ü aşkın ülkede 7 bin 800 mali kuruluşu birbirine bağlayan SWIFT üzerinden gerçekleştiriyor. ABD yönetiminin gizlice banka hesaplarını izlediğinin New York Times tarafından yayınlanması ardından SWIFT de bir açıklama yaptı. Kuruluş, Amerikan yetkililerine belli koşullarda, sınırlı bir izin vermeyi kabul ettiğini, özel bilgilerin gizliliği ilkesine hala bağlı olduğunu söylüyor.”


Öte yandan özel hayatın mahremiyeti konusunda kampanya yürüten İnsan hakları grubu Privacy International, bu hakkı koruyan yasaların ihlal edildiğine ilişkin bir dizi başvuruda bulunarak, izlemenin boyutlarının açıklanmasını istedi.

792340cookie-checkDikkat! CIA banka hesabınıza giriyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.