‘Diktatör bozuntusu’na 50 bin TL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı iki konuşmadaki, “diktatör bozuntusu” sözleri nedeniyle toplam 50 bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldu.

 

Kılıçdaroğlu, partisinin 16 Ocak 2016 tarihindeki 35. Olağan Kurultayı ve 19 Ocak 2016 tarihindeki TBMM Grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “diktatör bozuntusu” ifadesini kullandı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ağır hakaret içerdiği gerekçesiyle iki ayrı dava açtı. Davaların karar duruşması dün Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmalara Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ile Kılıçdaroğlu’nun avukatı Bilge Yönet katıldı.

HÂKİMİ REDDETTİ

Kılıçdaroğlu’nun dava konusu sözlerinin tamamen hakaret mahiyetinde olduğunu belirten Erdoğan’ın avukatı Aydın, “Müvekkilimin kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur. Manevi tazminatın tüm koşulları oluşmuştur. Davalı, müvekkilime sarf ettiği sözleri ısrarla sürdürmektedir” dedi. Avukat Aydın, caydırıcı bir tazminata hükmedilmesini talep etti. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Bilge Yönet ise önceki duruşmada reddi hâkim talebinde bulundukları için hazırlık yapamadıklarını söyledi. Hâkim Ayhan Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun, her bir dava için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 25 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

1635790cookie-check‘Diktatör bozuntusu’na 50 bin TL

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.