Dilek Yavuz Yanık'dan veda mesajı

Londra Kıbrıs Türk toplumunca sevilen Dilek Yavuz Yanık, verdiği veda mesajında şöyle dedi:


'Bu mesajı temsilciniz olarak değil, kardeşiniz, ablanız ve bir evladınız olarak yazıyorum.


Londra'ya tayin edileceğim konusunu, geçen yılın yaz ayları başında Ankara'daki Büyükelçiliğimizde görevde olduğum esnada öğrendim. Dört yıl Ankara'da görev yapmış olduğum için Londra'daki görevimin bir yıl olacağını biliyordum. Bir yıl gibi kısa bir süre için  yabancı bir ülkeye gitmenin zorluğunu bilmeme rağmen atamayı kabul ettim ve bildiğiniz gibi geçen Temmuz ayında Londra Temsilcisi olarak göreve başladım.


İngiltere'de yaşayan vatandaşlarımız hakkında Londra'ya tayin olana kadar pek fazla bilgi sahibi değildim.  Gencecik kardeşlerimin ay yıldız kolyeler taktıklarını görünce çok duygulandım. Ülke sevgisini, hasretini ve ait olma duygusunu bağırlarında taşıyorlar. Bunu öğrenmek herşeye değdi.


İngiltere'de yaşayan halkımızın beni nasıl kucakladığını düşündükçe,bir yıllığına değil, bir günlüğüne bile gelmeye değerdi diyorum.


Çok sevgili vatandaşlarım, çok değerli halkım, sizin için herşeye değdi. Okullarımız Londra'da huzur bulduğum, sevgi ve saygıyı, dayanışmayı ve fedakarlığı gördüğüm en güzel yerler oldu. Okul başkanlarımıza hep söyledim, onlar kadar fedakar ve ülkesini seven insanlarla hayatımda ilk kez karşılaştım. Biliyorum ki, KKTC'nden, Türkiye'den gelen öğretmenlerimizin fedakarlıkları, olağanüstü zor şartlarda okuldan okula koşmaları, olanaksızlıklar içerisinde çocuklarımıza verdikleri emekler boşa gitmeyecek ve hep takdirle ve sevgiyle anılacaklar. Velilerimiz, her ne pahasına olursa olsun çocuklarının dilini ve kültürünü unutturmamak için ne büyük özverilerle,  ne büyük bir inançla uğraşıyorlar.


Ve çok sevdiğim, hep inandığım güvendiğim ve beni hiç bir zaman yanıltmayan, utandırmayan çocuklarımız ve gençlerimiz…Sizlerin nasıl zor şartlarda Türk Okullarımıza gittiğinizi, ne amaçla gittiğinizi ve


nasıl büyük başarılara imza attığınızı gördüm, hep takdir ettim ve gurur duydum. Kim ne derse desin siz dilimize, kültürümüze, folklörümüze, geleneklerimize ve gençliğimize sahip çıkıyorsunuz, çıkmaya devam edeceksiniz ve ben sizi her zaman alkışlayacağım. Hepinize üstün başarılar dilerim, yolunuzun açık olması için hep dua edeceğim.


Derneklerimiz; on kişi veya yüz kişi veya daha fazla, herkesin nasıl bir şeylerin bir ucundan tuttuğunu, mücadele ettiğini, birbirine sahip çıktığını, birlikte gülüp birlikte ağladığını, ülkemize, kültürümüze nasıl özlemle ve çok büyük bir sevgiyle sahip çıktığını, Temsilciliğimize nasıl büyük bir sevgi ve saygı duyduğunu gördüm. Tüm dernek başkanlarına ve çok sevgili üyelerine gönülden teşekkürü bir borç biliyorum.


Basın mensuplarımız; sesimizin duyulması için, okullarımıza ve derneklerimize destek için, halkımızın bilinçlenmesi için nasıl büyük özveriyle çalıştığınızı bir yıldır çok yakından izliyorum. Bana gösterdiğiniz büyük sevgi ve saygıya ancak ben de büyük sevgi ve


saygıyla karşılık vermeye çalıştım.  Sizlerle çok yakın şekilde çalıştık, çok güzellikler yaşadık eminim ki toplumumuza katkılarınız artarak devam


edecektir ve ben sizleri nerede olursam olayım hep okumaya devam edeceğim.  Hepinize sonsuz teşekkürler ediyorum.


Çok kısıtlı imkanlarla, yıllardır yılmadan halkımıza seslenen ve halkımızın sesi olan Londra Türk Radyosu'nun çok değerli
yönetimi ve çalışanlarına da sonsuz teşekkürler. Temsilciliğimizin değerli personeli; çok büyük bir nüfusa hizmet veren değerli mesai arkadaşlarımın bazı imkansızlıklara ve sayı olarak yetersizliğe rağmen olağanüstü işler yaptıkları, halkımıza en üst düzeyde hizmet verdikleri ve Temsilciliğimizin bulunduğumuz ülkedeki itibarını en yüksek seviyeye çıkardıkları için hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunarken, her zaman her nerede görevde olurlarsa olsunlar devletimizin temsiliyetinin öneminin bilinciyle hareket edeceklerini biliyorum.  Temsilciliğimiz halkımızın evidir, Temsilciliğimiz çalışanları da aileleridir.


Çok sevgili, fedakar halkımız, veda etmek benim için çok zor. Bana gösterdiğiniz sevgi, saygı, ilgi, inanç, güven ve en önemlisi devletimize gösterdiğiniz büyük ve kutsal sevginiz için sonsuz teşekkürlerimi sunarken, sizleri her zaman destekleyeceğimi, her zaman yanınızda olacağımı ve çok çok özleyeceğimi bilmenizi istiyorum. Sizler olmasaydınız bu görev bu kadar güzel ve anlamlı olmayacaktı. Hepinize çok teşekkürler.


Her veda yeni bir başlangıçtır. Eminim ki önümüzdeki dönemde de Temsilciliğimize ve yeni Temsilcimize her zamanki gibi sahip çıkacaksınız ve yücelteceksiniz.


Hepinize mutluluklar ve sağlıklar dilerim, hep güzel kalın, Allaha emanet olun."

814820cookie-checkDilek Yavuz Yanık'dan veda mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.