Dışişleri: Kerkük olayları tekrarlanmasın

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Kerkük'te meydana gelen son olaylarla ilgili olarak, Türkiye'nin Irak makamlarından beklentisinin suçluların yakalanması, cezalandırması ve bir daha bu tür olayların meydana gelmesini engellenmesi olduğunu söyledi.


Özügergin, bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında, Kerkük'teki son olaylara ilişkin Türkiye'nin çalışması olup olmadığının sorulması üzerine, Kerkük'te 28 Temmuzda bir terör saldırısı düzenlendiğini hatırlattı ve bu saldırının hemen ardından, Irak'ta son dönemde sağlanan nispi huzur ortamını ve Irak'ın küçük bir modeli olan Kerkük'ün çok etnili yapısını bozmayı hedefleyen bazı çevrelerce tahrikkar saldırı eylemleri olduğunu bildirdi.


Türkiye'nin bundan endişe duyduğunu bildirdiğini ifade eden Özügergin, "Kerkük'te yaşanan ve sadece Kerkük'ün değil, Irak'ın ve bölgenin bütününde huzur ve istikrarı zedelemeyi amaçlayan bu terör ve tahrik eylemlerine karşı Kerkük halkını suhulete, itidale ve sağduyu içinde hareket etmeye davet ettik. Bizim Irak makamlarından beklentimiz gayet açık: Bu saldırılara katılanların yakalanması, cezalandırılması ve bu tür olayların tekerrürünün önlenmesini sağlamalarıdır"diye konuştu.

1064030cookie-checkDışişleri: Kerkük olayları tekrarlanmasın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.