Dışişleri’nden Avusturya’yı şikayet

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, “Avusturya’nın terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki elebaşılarından Rıza Altun’u serbest bırakıp Irak’a göndermesiyle ilgili olarak, Avusturya nezdindeki girişimlerinin yanı sıra uluslararası örgütler nezdinde de bu ülke hakkında şikayette bulunduklarını” bildirdi.


Bilman, haftalık basın toplantısında, Avusturya’nın, terörist Altun’u serbest bırakıp Viyana’dan Erbil’e göndermesiyle ilgili olarak Türkiye’nin girişimlerine bir yanıt verip vermediğinin sorulması üzerine, “Avusturya’dan bizi tatmin edecek nitelikte herhangi bir izahat aldığımızı söyleyemem” dedi.


“Kendilerince bazı gerekçeler öne sürmüş olmakla birlikte, Avusturya’nın Interpol kırmızı bülteniyle aranan, aynı zamanda hakkında Avrupa Tutuklama Müzekkeresi olan bir şahsı bu şekilde Irak’a yollaması kabul edilmez bir durumdur” diyen Bilman, Avusturya nezdindeki girişimlerinin yanı sıra AGİT başta olmak üzere uluslararası örgütler nezdinde de Avusturya hakkında şikayette bulunduklarını bildirdi.


Bilman, “Diğer yandan, bildiğiniz gibi, Irak hükümetinden de aramızdaki mevcut adli yargı yardımlaşma anlaşması çerçevesinde, adı geçenin Türkiye’ye iadesini resmen talep ettik. Henüz bir cevap almış değiliz” diye konuştu.


Sözcü Bilman, hangi örgütler nezdinde şikayette bulunulduğunun sorulması üzerine, halen bunun üzerinde çalıştıklarını, yakında BM nezdinde de şikayette bulunacaklarını belirtti.
 


 

1046270cookie-checkDışişleri’nden Avusturya’yı şikayet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.