Dışişleri’nden Talabani’ye: Şeffafız

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin “Türkiye’deki muhalefeti destekleyerek bu ülkede sorun çıkarmaya çalışma” tehdidine karşın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, “Türkiye, siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü koruyan, komşularıyla barışık bir Irak’ı bölgenin istikrarı için vazgeçilmez bir unsur olarak değerlendirmektedir” dedi.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, konu ile ilgili sorulan bir soru üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’nin Irak’a yönelik siyaseti şeffaftır. Türkiye, siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü koruyan, komşularıyla barışık bir Irak’ı bölgenin istikrarı için vazgeçilmez bir unsur olarak değerlendirmektedir” dedi.


Bu çerçevede Irak’taki bütün siyasi gruplarla temasların sürdüğünü kaydeden Tan, “Irak’ın güvenlik ve istikrarına kavuşmasına yönelik yapıcı katkılarımızın bütün tarafların yararına sunulmakta olduğu, bilinen ve gerek Irak’ta, gerek uluslararası camiada takdir edilen bir husustur” diye konuştu.


Tan, “Irak’ta çözüm bekleyen ciddi sorunlar bulunmaktadır. Türkiye bu sorunların çözümü ve ülkede ihtiyaç duyulan güvenlik ve istikrarın tesisi yolundaki çabalarında dost Irak halkının yanında olacak ve Irak’a başından bu yana verdiği güçlü desteği bu anlayışla önümüzdeki dönemde de sürdürecektir” dedi.


TALABANİ NE DEMİŞTİ


Irak Devlet Başkanı Celal Talabani komşuları olan, Türkiye, İran ve Suriye’nin, Irak’ın içişlerine karıştığını savunmuş ve bu durumun devam etmesi halinde “başka ülkelerdeki muhalif gurupları destekleyeceklerini” ve “o ülkelerin Irak’a yaptığı gibi, o ülkelerde de sorun çıkmasına çalışacaklarını” söylemişti. (ANKA)


İLGİLİ HABER: Talabani’den komşulara tehdit

1033870cookie-checkDışişleri’nden Talabani’ye: Şeffafız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.