Dimos Yağcıoğlu Atina’dan bildirecek

Yağcıoğlu’nun köşesini aşağıda sunuyoruz:

“Atina’dan merhaba, Açık Gazete okurları!

Bu ilk yazımda önce biraz kendimden bahsedeyim. Türk-Yunan ilişkilerini bilimsel olarak incelemiş, ve — daha önemlisi — İstanbul Rum azınlık mensubu olarak doğup büyüdüğüm için, bu ilişkilerden hayatım boyunca doğrudan etkilenmiş birisiyim.

Bu iki ülke ve iki millet arasında süregelen politik, askeri ve psikolojik sorunları yaşaya yaşaya önce siyaset bilimi ve uluslarası ilişkilere, daha sonra da “anlaşmazlıkların çözümü (conflict resolution — uzlaşıbilim) dalına merak sardım. Hatta doktoramı da bu dalda yaptım. Bütün bu aldığım egitimin amacı, hem küçüklüğümden beri yaşadığım sorunların sebeplerini daha iyi anlamak, hem de bunlara olası çözüm yolları bulmaktı.

Aldığım bu formasyonla Türk-Yunan ilişkilerinin daha da düzelmesine, iki ülke arasındaki sorunların çözülmesine küçük de olsa bir katkıda bulunabilecek miyim?

Bilmiyorum, bunu zaman gösterecek. Ama hic degilse şimdi Türk-Yunan sorunları hakkında fikir üretebilecek ve yorum yapabilecek yeterlikte hissediyorum kendimi.

Açık Gazete’de size haftada bir Yunanistan’da meydana gelen ve Türk ve Türkiyeli okurlari ilgilendireceğini zannettigim olaylardan bahsedecek, o olayları kendi perspektifimden yorumlayacağım.

Yunanistan’da cereyan eden bircok olay ve gelişme, son yıllarda artan iletişime rağmen,  Türk kamuoyuna hala yeterli bir sekilde aktarımıyor. Daha da kötüsü, büyük medya kuruluşları kritik ve krizli dönemlerde bazı olayları bilincli olarak çarpıtıp Türk-Yunan iliskilerini sabote etmeye çalışıyorlar. Benim burada amacım hem Türk kamuoyuna az yansıyan veya yansımayan bu gelişmeleri Açık Gazete okurlarına iletmek, hem de Türk-Yunan sorunlarına alternatif bir bakış açısı sunmak  olacak.

Tabii Yunanistan’da Türk-Yunan iliskilerine zarar verecek gelismeler de gözlemliyorum zaman zaman. Bazan Batı Trakya’daki Türk-Müslüman azınlığa karşı, bazen Türkiye’ye ve genel olarak Türklere karşı. Yazılarımda bunlardan da bahsedecegim gerekirse. Bunlardan da haberdar olmalı Acik Gazete okurları. Bu tür gelismelerin nedenlerini de açıklamaya caliışacağım.

Umarım yazılarımı okuyanlar onları yararlı ve ilginç bulurlar. Eğitimim sırasında ögrendiğim en temel seylerden biri de “feedback”in önemli olması. Elestiriyi, yanıtı, karşılık vermeyi ve tepkiyi içeren bir kavram feedback… Elestiri, karşılık, hatta tepki almadan ne insanin fikirleri ne de davranışları değişebilir. O yüzden sevgili okurlar, lütfen beni eleştirin; yazılarıma karşılık verin; tepki verin. Beğenmediğiniz, yanlış bulduğunuz, karşı çıktığınız bir sey varsa e-mail göndererek eleştirin. Tabii, beğendiginiz bir şey varsa da yazın ve neyi niye begendiginizi söyleyin.

Benim yazılarim ve sizin mesajlarınızla verimli ve yapıcı bir iletişim kurabilmemiz dilegiyle…

Simdilik hoşçakalın sevgili okurlar.”

[email protected]

1104450cookie-checkDimos Yağcıoğlu Atina’dan bildirecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.