Din Hizmetleri Müşaviri’nden bayram mesajı

Erşahin, “Kurban ibadetinin yerine getirilmesi kadar onu yerine getirirken uyulması gereken ilkeler ve amaçlar da önemlidir” diyerek “urban Bayramını birbirimize yakınlaşıp, gönlümüzü birbirimize açtığımız eşsiz fırsat olarak görülmeli, dargınlıklar, kırgınlıklar bir kenara bırakılarak gönüller birleştirilmelidir” dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bayramlar, sevinçleri büyütme mevsimidir. Gönüllerimizi bir sevinç yumağı haline getirdikten sonra başta annelerimizin ve babalarımızın olmak üzere büyüklerimizin gönüllerini alalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı sevindirelim. Bizler bayramın mutluluğunu yaşarken sevinç ve mutlulukla bayram yapmaya hasret kalan, gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimiz için de dua edelim. İçinde yaşadığımız toplum ile de bayram sevincimizi paylaşarak uyuma katkıda bulunalım.”

Erşahin, “Bayramlar, aynı zamanda her zaman hassas olduğumuz milli birlik ve beraberliğimizi yeniden güçlendirmenin de mevsimleridir. Bu günlerde, devletimizle, milletimizle, vatanımızla bağlarımızı daha da sağlamlaştırmanın sevincini yaşayalım” diye devam etti.

FOTOĞRAF: Londra Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Seyfettin Erşahin

827620cookie-checkDin Hizmetleri Müşaviri’nden bayram mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.