Dink davası tanığı ortada yok

Dink cinayeti davasında gizli tanık olmak isteyen Erhan Özen kayıplara karıştı.

Gasp suçundan Amasya Cezaevi’nde yatarken Çorum İskilip Yarı Açık Cezaevi’ne nakledilen Özen’in ortadan kaybolduğu, Dink’in öldürülmesine ilişkin yaklaşık 4 yıldır devam eden soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Bu soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, Özen’in tanık olarak ifadesini almak için Amasya Cezaevi’ne yazı yazdı. Cezaevinden, Çorum’a nakledildiği bilgisi geldi. Savcı Altay bunun üzerine İskilip Yarı Açık Cezaevi’ne yazı yazdı. Cezaevi yönetimi, Özen’in kasım sonunda izinli olarak çıktığını ve dönmediğini bildirdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 Mayıs 2010’da görülen Dink davasında tanıklık yapan Erhan Özen, 1997-2005 yılları arasında JİTEM’e çalıştığını ve Agos Gazetesi’nin misyoner faaliyetlerini takip ederek gazetenin çevresinin fotoğraflarını çektiğini söylemişti.

Dink davası sanıklarından Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de JİTEM’e çalıştıklarını anlatan Özen, misyonerlerle ilgili çalışmalar yapıldığını, grubun başında Ergenekon davasında sanık, tuğgeneral rütbesinde biri olduğunu, ancak can güvenliği nedeniyle adını veremeyeceğini söylemişti.

Özen, Amasya Cezaevi’nde talimatla alınan ve Dink davası dosyasına giren ifadesinde ise 2004’te Dink’in JİTEM tarafından kaçırılarak götürüldüğü Yabancılar Mezarlığı’nda Ergenekon davası sanığı Sevgi Erenerol’la görüştürüldüğünü iddia etmişti. Özen ayrıca Ekim 2010’da Zirve Yayınevi cinayeti davasında tanık olarak ifade vermiş, sanık Varol Bülent Aral’ın Ergenekon davası tutuklu sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin’le irtibatlı olduğunu iddia etmişti.

HÜRRİYET

1270480cookie-checkDink davası tanığı ortada yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.