Dink raporuna MİT engeli!

“DDK’nın Dink cinayeti raporunda, memurların soruşturma ve yargılama usul sistemi, cesur dille eleştiriliyor, yargılamadan önce izin alınması gereği vurgulanıyordu.

İfadeye beklendiği gün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aynı günlerde önüne gelen ve izin mekanizmasını eleştiren raporun hemen yayımlanması halinde ‘taraf oldu’ eleştirisine maruz kalabilirdi.

O sebeple; 2 Şubat’ta tamamlanan ve bir örneği savcılığa 9 Şubat’ta giden raporun kamuoyuna duyurulması için 10 günü aşkın bir süre beklendi.”

Çiğdem Toker, Akşam Gazetesi’nin manşetten duyurduğu ‘Dink raporuna MİT rötarı’ başlıklı yazısında yukarıdaki saptamaları yapıyor.

Kamuoyunun, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun Hrant Dink raporundan, siteye konulduğu 20 Şubat’ta haberdar olduğunu belirten Toker, kapağına bakıldığında raporun 2 Şubat tamamlandığının görüldüğünü ifade ediyor.

Aradan geçen 18 günün uzun bir süre olduğunun belirtildiği yazıda, bu gecikmenin nedeni olarak ‘MİT krizi’ gösteriliyor.

Köşk’ü de içine alan kriz sürecinin içeriğinin de önemine vurgu yapan Toker, Dink raporundaki can alıcı tespit ve önerilerin (Yazıdan: Raporda, Dink’in korunamamasındaki temel sebebin, ‘güvenlik sektöründeki yapısal sorunlar’ olduğu belirtiliyor ve ‘güvenlik sektöründe reform şart’ deniliyordu) MİT krizine kaynaklık eden sebeplerle çakıştığını, bu nedenle Gül’ün raporun yayımını biraz bekletmeyi uygun gördüğünü kaydediyor.

1332780cookie-checkDink raporuna MİT engeli!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.