Dink’in ailesi ifade verdi

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne avukatlarıyla gelen Dink’in eşi Rakel, kızları Sera ve Delal, oğlu Arat ile kardeşi Orhan Dink, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay’a ifade verdi. Adliyede yaklaşık 2 saat kalan Dink ailesi, buradan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.


Aile adına soruları cevaplayan avukat Bahri Belen, “Hrant Dink’in eşi, çocukları ve kardeşinin şikayetlerini bildirdiklerini” söyledi.


“Ailenin şikayetçi olarak ifadesinin alınmasının usuli bir işlem olduğunu” ifade eden Belen, bunun dışında özel bir şey bulunmadığını kaydetti. Bir gazetecinin, “tehdit mektuplarından behsedilip bahsedilmediğini” sorması üzerine avukat Belen, “Daha evvel alınan bilgiler, basında yer alan bilgiler dışında bir şey yok” dedi.


“Rakel Dink’in ‘devletten şikayetçi olacağı’na dair bazı gazetelerde beyanlarının yer aldığının” ifade edilmesi üzerine de Belen, “Şöyle genel bir şey var; ‘Bunun önlemini almayanlardan da şikayetçiğiz” şeklinde konuştu.


“Rakel Dink’in tazminat davası açıp açmayacağı” yönündeki soruya da Belen, ”şu anda böyle bir şeyin söz konusu olmadığı” yanıtını verdi.


Bahri Belen, bir gazetecinin “Ailenin, olayda yol alınamamasından, ilerlenilememesinden şikayetçi olup olmadığı” yönündeki sorusu üzerine de, “Yol alınamaması, ilerlenilememesi gibi bir durum yok. Ben, yol alındığını, ilerlenildiğini düşünüyorum” dedi.

1038980cookie-checkDink’in ailesi ifade verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.