Dinozorları yok eden ¨pırt pırt¨ gaz çıkartmasıymış!

İki yüz yıl evvel nesilleri tükenen dinozorların hep birlikte çıkardıkları bağırsak gazları ve geğirtileri yüzünden atmosferde sera etkisi oluşup iklim değişikliğinin ortaya çıktığı, bunun ise sonuçta dinozorlarla beraber birçok canlı türün yok olacağı bir buzul dönemi başlattığı, bilimsel olarak kanıtlandı.

ABD’de yayınlanan Current Biology isimli akademik dergide yer almış bir makaleye bakılırsa, dinozorların bilmeden yaptıkları, eğer zaten bilselerdi ¨pırtlarını¨ tutup buna neden olmamaya özen gösterecekleri bir küresel ısınma onların sonunu getirmişti.

Sadece bir tek dinozorun günde iki bin litreden fazla gaz çıkardığını hesap eden bilim dünyası, uzun zamandan beri bu iddianın hesapları peşindeydi. Zira günde iki bin litre gaz çıkartan bir hayvan yılda 520 milyon metreküp gazı ortalığa salmaktaydı. İşte, bu kadar gaz çıkartan hayvanlar yüzünden hem ortalık pis pis kokarken, bir yandan da dünyanın bir küresel ısınma ve ardından buzul çağına girdiği iddiaları böylece kanıta değer bulundu.

1539170cookie-checkDinozorları yok eden ¨pırt pırt¨ gaz çıkartmasıymış!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.