‘Direk Dansı Şampiyonası’nda iddialılar

Amerikan Direk Dansı Federasyonu (United States Pole Dans Federation) tarafından düzenlenecek şampiyonanın gelecek ayın 19’unda New York’ta yapılacağı açıklandı.

Federasyon açıklamasında, şampiyonada yarışmacıların amatörler ve profesyonel dansçılar olarak ayrı ayrı izlenebileceğini, dansçıların ikili veya üçlü olarak Direk-pole üzerinde dans yapabilecekleri de duyuruldu. Yarışmaya giriş ücreti ise en az 75 Dolardan başlıyor. Biletlerin şimdiden bitmek üzere olduğu da öğrenildi.

ABD’de federasyona kayıtlı 4 bin civarında Direk-pole dansçısının bulunduğu açıklanırken, direkdansçılarının, ikinci sırada Japonya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde bu etkinlikleri bir spor olarak düzenledikleri bildirildi.

2012 Olimpiyatları’nda direk dansı ile ilgili bir yarışma parkuru açılması için dünya direk dansçıları tarafından Olimpiyat Merkez Komitesi’ne başvuruların da sürdüğü öğrenildi. Olimpiyatlara alınmaları durumunda ABD’li direkçilerin kesinlikle birinciliği kimseye kaptırmayacağı da şimdiden iddia ediliyor.

Amerikan barlarında striptizci genç bayanların bir direğe sarılarak yaptıkları gösterilerden esinlenilmiş ve üretilmiş bu dansın, “Buz dansından yahut diğer gösteri sporlarından bir farkı bulunmadığı” da direkçiler tarafından ileri sürülüyor.
İlgili site: http://www.uspoledance.com/

1500210cookie-check‘Direk Dansı Şampiyonası’nda iddialılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.