Direk uçuşta engeller aşılamıyor

Ulaşım konusunda ciddi sorunlarımız var. Bunları hiç gerginliğe ve takışmaya yol açmadan bir şekilde çözmenin yolunu bulmak zorundayız. Basından izliyorsunuz. Kibrıs Türk Hava Yolları’nın esas kuruluş amacına uygun olarak Kıbrıs Türk halkına kazandırılması ve  tamamen Kıbrıs Türk ulaşımı için organize olacak bir hava yolu haline getirilmesi en önemli hedeflerinizden bir tanesidir. Bu konuda önemli adımlar atılmıştır, önemli gelişmeler saptanmıştır. Sonucunu da hep birlikte alacağız” dedi.


Engelleri aşmak için sadece temennilerle durmanın ve bunun sonuç vermesini beklemenin mümkün olmadığını vurgulayan Talat, direkt uçuşlarla ilgili gelişmeler hakkında kongreye şu bilgileri aktardı:



“Sonuçta buraya direkt uçuşları sağlayacak olan biz değiliz. Etkileyeceğimiz
dışımızdaki ülkelerdir. Dolayısıyla bu etkiyi ortaya koyarken hükümet olarak siyasi düzeyde çalışacağız. Kongreye katılan bütün temsilcilerin ve mensubu oldukları örgütlerin de benzer çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Yani direkt uçuşlar ülkelerin teker teker verecekleri kararlarla sağlanabilecek bir sonuçtur. Son gelen bilgiler, yasal zeminlerin zorlandığını ve henüz görüşbirliğine varılamadığını göstermektedir. Bu konuda bizim için en önemli merkez İngiltere’dir. İngiltere’nin kendi yasal mevzuatını aşabilme konusunda İngiliz Dışişleri Bakanı Straw’un bizzat bana da ifade ettiği ve birçok toplantıda üzerinde durduğu direkt uçuşları sağlamak henüz mümkün olmamıştır. Bu konuda yasal bir kısım zorluklar hala daha devam ediyor.


Yani karar hükümetindir. İngiliz Hükümeti “Ercan’a direkt uçuşlar yapılabilir”
diyebilir. İlgili şirketler uçuşa başlar, ancak bunlara karşı açılacak davaların
İngiliz  mahkemelerinde sağlam bir şekilde savunulabilmesinin yasal zemininin
hazırlanması gerekiyor. Aksi halde mahkeme ters bir karar verirse, bunun geri dönüşü de çok daha zor olur. O İngiliz Hükümeti’nin bu yasal zemini hazırlama konusunda ciddiyetle çalıştığıyla ilgili bilgilerimiz vardır”

675930cookie-checkDirek uçuşta engeller aşılamıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.