‘Direkt uçuş ekonomik değil’


 
Ankara’daki temaslarını tamamlayarak Atina’ya giden Kennedy, Ankara’da ”ABD’den Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş gerçekçi olmaz, bu uçuşlara fazla talep olmaz” dedi.

Ada’nın kuzeyine ihracaatın başlamasına sıcak baktıklarını da belirten Kennedy, ihracat seviyesinin ise düşük ve daha çok sembolik miktarlarda olabileceğine dikkat çekti. 
    
Laura Kennedy Ankara’daki son görüşmesini sabah erken saatlerde Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki İlkin ile yaptı.

Görüşmede Kennedy, Bush yönetiminin, Kuzey Kıbrıs’ın izolasyonunun kırılması için, 30 milyon dolarlık bir yardım paketini kongreden geçirdiğini hatırlattı.
      
PİYASASI YOK
Direkt uçuşlar konusunda ABD tarafının çalışmaları sürdürdüğünü de anlatan Kennedy, “Hem hukuki, hem de ticari bazı sıkıntılar var. ABD’den Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuşun piyasası yok” görüşünü dile getirdi.

Ada’nın kuzeyine ihracaatın başlamasına sıcak baktıklarını anlatan Kennedy, ihracat seviyesinin ise düşük ve daha çok sembolik miktarlarda olabileceğine dikkat çekti.
ABD tarafı, KKTC ile ticari ilişkiler için asıl piyasanın Avrupa’da olduğu; ancak kendilerinin de tüm uluslararası çabalara destek olduğu mesajını verdi.
 

1093270cookie-check‘Direkt uçuş ekonomik değil’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.