“Direniş” şenliğinde şendiler

22 Haziran Cumartesi günü saat 14-19 arasında “Stoke Newington Road, West Hackney, London, N16 7UY” adresindeki St. Paul Kilisesi salonunda yapılan etkinliğe Londra’da yaşayan 300’e yakın sanatçı ve sanatsever katıldı.

Programda müzik, ebru ve gezi köşesi, folk ve modern dans gösterisi, koro, imaj sergisi ve pek çok sürpriz etkinlik yer aldı.

Çocukların yüz boyama ve ebru atölyesinde zaman geçirdiği etkinlikte farklı etnik kökenden konukların da yer aldığı gözlendi.

Taksim’de bulunmuş ve polis şiddetini birebir yaşamış akademisyen Tuncay Bilecen deneyimlerini anlattı. Bilecen, FB ve GS gibi taraftarları bile yanyana getiren direniş ruhunun, temsili demokrasiyi sorgulayarak çoğunluğun temsili yerine çoğulculuğun hayata geçirilmesini tartışmaya açtığını söyledi.

“GEZİ DİRENİŞİ’NİN KÖKLERİ VAR”

Motive Art Action kurucu üyesi Ali Rıza Aksoy, direnişin yeni bir dalga boyutu ve heyecan yarattığını belirterek Londra’daki duyarlmı toplumun da elinden gelen desteği vereceğini belirtti. Aksoy, “Ne mutlu bizlere 2 haftadır dünyaya örnek oluyoruz. Bu etkinliğimizde bu uyanısa minik bir katkı olsun” dedi. Aksoy, Gezi Parkı Direnişi’ne destek etkinliklinin süreceğini belirterek ayrıntılı bilgi için Ali (07 809 609 370) ve Ferhat’ın (07 958 111 450) aranabileceğini söyledi.

GİK DER Başkanı İbrahim Avcıl da Londra’dan İstanbul’a giderek direnişe katılma şansı yakalamaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, İşçi sınıfının örgütlü gücünün desteği ile Gezi Parkı Direnişi’nin Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki iktidarı zor günler bekleyeceğini öne sürdü.

İrfan Şahin de Gezi Parkı direnişinin basit bir çevre hareketi olmadığını belirterek, “Altın arayanlara karşı pijamalarıyla yürüyen köylüleri, HES’lere karşı çoluk çocuk mücadele edenleri, Emek sineması ve Başbakan’ın “Ucube” diye nitelediği “İnsanlık Anıtı”na sahip çıkan sanatçılarının direnişini unutmamak gerekir. Gezi Parkı Direnişi bu birikimler üzerinde yükseldi” dedi.

Gazeteci Faruk Eskioğlu da toplum üyelerinin bu yaz Türkiye’ye giderken yakınlarına gaz maskesi hediye götürmesini önerdi…

848520cookie-check“Direniş” şenliğinde şendiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.