DİSK’li işçiler kıdem tazminatı eyleminde

DİSK’e bağlı sendikalar pek çok kentte örgütlü oldukları fabrika ve iş yerlerinde kıdem tazminatının gasbını öngören torba teklife karşı eylemler gerçekleştiriyor.

AKP tarafından meclise sunulan ve AKP-MHP’li vekillerin oylarıyla komisyondan geçen torba yasa teklifi ile işverenlere teşvik dağıtılırken, kıdem tazminatı, güvenceli çalışma gibi işçilerin en temel haklarının gasbedilmek istenmesine karşı DİSK’e bağlı sendikalar, pek çok kentte örgütlü oldukları fabrika ve iş yerlerinde eylemler yaptı.

METAL İŞÇİLERİ: KIDEMİ GASBETMEYE ÇALIŞANLARI AFFETMEYİZ

Birleşik Metal-İş Sendikası, Gebze, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bilecik gibi pek çok kentte örgütlü olduğu Polkima, Voes Talpina, Cengiz Makine, Başöz Enerji, Grid, ZF Sachs, Sarkuysan, Weidmann, Fontanakalıp, Demişas, Dostel Makina ve daha birçok fabrikada basın açıklamaları ve eylemler düzenledi. Fabrikalarda yapılan ortak açıklamada “Kıdem tazminatını gasbetmek için kendilerince bir yol bulduğunu sananlar işçi sınıfını hiç tanımamışlar. Defalarca söyledik. Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir. Hiçbir işçi kendi çocuğunun kıdem tazminatının gasbetmeye kalkanları affetmez. Her işçi bir gün 50 yaşına geleceğini ve o yaştan sonra kıdem tazminatı olmayacağını bilir. Her işçi çocuğunun hakkı için daha da kuvvetli direnir” denildi. (EVRENSEL)

2464100cookie-checkDİSK’li işçiler kıdem tazminatı eyleminde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.