‘Diyalog için yolumuz açık’

Bağdat’taki temasları çerçevesinde geçen hafta Türk heyetiyle de görüşen Barzani, Erbil’e dönüşünde havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barzani, “Türkiye ile aramızdaki duvarları yıktık, buzları erittik ve ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıldı. Türkiye, ilişkileri geliştirmek için adım attı. Diyalog için yolumuz açık” diye konuştu.

Bağdat’a gelen Türk heyetiyle yapılan görüşmeleri “yeni bir başlangıç” olarak değerlendiren Barzani, görüşmelerin sorunlara çözüm bulunması için önemli olduğunu kaydetti.

“PKK KONUSUNDA ÖZEL TALEPLER GÖRÜŞÜLMEDİ”

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri olarak ilk kez bir Türk heyetiyle görüştüğünü ifade eden Barzani, “Bu ilk görüşmeydi. Daha sonraki görüşmelerde detaylı olarak aradaki sorunlar ele alınacaktır. Bu görüşme aradaki buzların kırılması anlamına geliyor. Bu görüşmede PKK veya bir başka konu hakkında özel talepler ele alınmadı. Gelecekte bu konuları detaylı bir şekilde ele alacağız” diye konuştu.

Türk heyetiyle yapılan görüşmenin içeriği hakkında detay veremeyeceğini de belirten Mesud Barzani, görüşmelerin devam edeceğini vurgulayarak, “Bunların hangi düzeyde ve ne zaman yapılacağı daha sonra açıklanacak, ama görüşmeler burada da, Türkiye’de de olacak” dedi.

1180550cookie-check‘Diyalog için yolumuz açık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.