16.3 C
Istanbul
Thursday, March 28, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Diyanet koronavirüse karşı pusulayı şaşırdı:  Alkolden uzak duralım

Diyanet koronavirüse karşı pusulayı şaşırdı:  Alkolden uzak duralım

Diyanet koronavirüse karşı pusulayı şaşırdı:  Alkolden uzak duralım

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hutbede “Dinimizin haram kıldığı ve bedenimizi hastalıklara açık hale getiren sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri zararlı maddelerden uzak duralım” mesajı verildi.

Erbaş, Gaziantep’te “temizlik ve coronavirüs” konulu hutbe verdi.

Erbaş, Cuma hutbesinde kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için hepimize sorumluluk düştüğünü ifade ederek “Çeşitli virüs salgınlarından etkilenmemek için tedbiri elden bırakmayalım. Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edelim. Ellerimizi günde birkaç defa sabunlu suyla ovalayarak yıkayalım. Ellerimiz kirli iken gözümüze, burnumuza ve ağzımıza dokunmayalım. Bedenimizin zayıf düşmemesi için bol sıvı tüketelim. Dengeli beslenelim ve düzenli uyuyalım. Hapşırırken ya da öksürürken bir mendille, mendil yoksa dirseğimizin içiyle ağzımızı kapayalım. Yaşadığımız mekânları sık sık havalandıralım. Dinimizin haram kıldığı ve bedenimizi hastalıklara açık hale getiren sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri zararlı maddelerden uzak duralım” dedi.

Erbaş, son olarak “Tedbir bizden, takdir ise Cenâb-ı Hak’tandır. Unutmayalım ki Peygamberimiz şöyle buyurur: “Allah güzeldir, güzel olanı sever; temizdir, temizliği sever; kerem sahibidir; cömertliği sever” şeklinde konuştu.


Diyanet koronavirüse karşı pusulayı şaşırdı:  Alkolden uzak duralım

2394060cookie-checkDiyanet koronavirüse karşı pusulayı şaşırdı:  Alkolden uzak duralım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.